• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. M - A. J.

21.12.2016

18:45

ŠOTRA SE PRIČOM O LAZI KOSTIĆU OPRAŠTA OD REŽIJE: Mislim da će ovo biti moj poslednji film!

Kultura

ŠOTRA SE PRIČOM O LAZI KOSTIĆU OPRAŠTA OD REŽIJE: Mislim da će ovo biti moj poslednji film!

Podeli vest

Zdravko Šotra tvrdi da će se penzionisati posle ostvarenja "Santa Maria della Salute"

Režiser Zdravko Šotra, koji je sinoć u beogradskom Centru "Sava" imao premijeru ostvarenja "Santa Maria della Salute", tvrdi da će ovo biti njegov poslednji film. Posle hitova "Šešir profesora Koste Vujića", "Pljačka Trećeg rajha", "Ivkova slava", "Zona Zamfirova" i popularnih serija "Nepobedivo srce", "Greh njene majke" i "Ranjeni orao", Šotra je odlučio da se oprosti od režije. 

Svi rade sitkome

- Ja sad završavam karijeru. Ovo je moj poslednji projekat. Četiri godine sam se borio za njega jer niko nije hteo da radi priču o Lazi Kostiću. Smatrali su da će to biti skup projekat, jer danas svi snimaju sitkome. Oni su mnogo jeftiniji, poput "Andrije i Anđelke". Bio sam uporan, ubeđivao sam ljude da nam ova priča treba i uspeo sam. Bez snage i upornosti ništa ne bih uradio. Ipak, mislim da je od mene bilo dosta. Idem u penziju - otkriva Šotra za Informer.

Dosta je bilo
Ja sad završavam karijeru. Ovo je moj poslednji projekat
Zdravko Šotra

 

Na naš komentar da je već u nekoliko navrata najavljivao da se povlači iz kinematografije i da ga nećemo videti iza kamere, ali da to nije učinio, Zdravko je odgovorio:

- To je tačno. Kako završim neki film ili seriju, pomislim: "Dosta je, dovoljno je". Ipak, neka priča me privuče, poput ove o Lazi Kostiću i Lenki Dunđerski. Ne bih da slažem, pa da sad kažem da posle "Santa Maria della Salute" ništa više neću da radim, ali to mi je za sada u planu - tvrdi poznati reditelj.

Darko Cvetanović

Sloboda prerasla Lenku

Šotra kaže da je zadovoljan ovim filmom, koji će naredne godine na RTS biti prikazan i kao serija. Posebno su ga oduševili Vojin Ćetković i Tamara Aleksić, koji su oživeli ljubavnu priču između pesnika Laze Kostića i 29 godina mlađe Lenke Dunđerski.

- Tamara i Vojin su odradili sjajan posao. Ona se odlično snašla u ovoj ulozi. Mnogi su očekivali da vide bračni par u glavnim ulogama, odnosno da Sloboda Mićalović igra Lenku. Ona glumi u filmu, dobila je ulogu njene sestre, samo zbog svojih godina. Lenka je veoma mlada devojka, bliža Tamarinom uzrastu - ističe Zdravko.
 

Vojin: Uloga Laza mi je bila suđena

Darko Cvetanović

Vojin Ćetković tvrdi da je sudbinski povezan sa najpoznatijom pesmom Laze Kostića:
- Tri godine sam se spremao za ulogu Laze Kostića. Neverovatne stvari su mi se dešavale u vezi s pesmom "Santa Maria della Salute"... Sanjao sam tu pesmu, budio se noću... Dešavalo mi se da pričam u snu neke gluposti. Budio sam se s tom pesmom. Svaki čovek ima neku svoju pesmu, mislim da je ovo moja. Nekoliko puta su me zvali da recitujem tu pesmu, a kada me je Šotra zvao i ponudio mi ulogu Kostića, pomislio sam: "O bože" - ispričao je pre nekoliko dana Ćetković u emisiji "TV lica kao sav normalan svet" Tanje Aleksić Peternek, inače majke njegove nove filmske partnerke Tamare Aleksić. 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lose

pre 7 godina

razocarenje. serije su lose, a tek ova koja se trenutno prikazuje, promasaj. svi treba da uce od pok. sofije soje jovanovic.

vladbgd

pre 7 godina

g. Sotra, svaka cast za film. Vama treba davati novac, za serije i filmove, a ne Radosu Bajicu, negovoj porodici i prijateljima

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija