• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mario Badjuk

03.02.2017

19:18

ČUVENA KOKA O NAJGLEDANIJOJ SRPSKOJ SERIJI: Pavić je u "Boljem životu" predvideo raspad SFRJ!

Kultura

ČUVENA KOKA O NAJGLEDANIJOJ SRPSKOJ SERIJI: Pavić je u "Boljem životu" predvideo raspad SFRJ!

Podeli vest

Jelica Sretenović smatra da je tvorac kultne serije bio vizionar kada je pre tri decenije prikazao odnose Srba, Hrvata, Slovenaca i Bosanaca

Glumica Jelica Sretenović, koja se proslavila ulogom Koke u seriji "Bolji život" Siniše Pavića, smatra da je najbolji srpski scenarista predvideo raspad Jugoslavije. U epizodama koje se trenutno emituju na RTS, Boba (Dragan Bjelogrlić) služi vojsku sa Hrvatom, Bosancem i Slovencem, a njihovi dijalozi nagoveštavaju sve ono što će se nekoliko godina kasnije zaista i dogoditi sa SFRJ. 

Jelica smatra da je Pavić, baš poput Branislava Nušića, odličan hroničar svog vremena, ali i vizionar.

- Kao što je Nušić još uvek aktuelan, a i biće jer nepogrešivo odslikava karakter nas Srba, tako je i Siniša Pavić pisao o onoj zemlji koja je tada još postojala, da bi se vrlo brzo rasparčala. Osetio je šta će se desiti, a to se najbolje opet videlo u epizodama u vojnoj kasarni, gde su zastupljene sve nacionalnosti mladih vojnika. Ali niko nije mogao znati da će se ondašnji egzistencijalni problemi nastaviti do današnjeg dana.

(FOTO) BOLJI ŽIVOT, 30 GODINA KASNIJE! Evo kako SADA izgledaju Popadići na čuvenoj slici!
 

rts

Rusi obožavaju moju pesmu

Informer

U jeku najveće popularnosti snimili ste pesmu "Ruska čokolada" sa pokojnim Nešom Leptirom...
- Ta pesma se i danas vrti na radiju. Čujem da je prošlog leta bila baš popularna u Crnoj Gori, pretpostavljam zbog Rusa. A ja svoje pevanje rado koristim u glumačke svrhe, recimo, sada pevam u predstavama "Svlačenje" i "Vlast."

Gledate li reprizu serije na RTS?
- Ne, jer mi ne odgovara termin, mnogo je rano.

Kako bi danas izgledala Koka, a kako njen ljubavni i poslovni život?
- Izgledala bi kao sada ja, kako drugačije? Pretpostavljam da bi i dalje bila u braku sa Sašom, a mali Vuk bi već imao 30 godina i radio negde na ugovor, ako bi mu se posrećilo.

Da li Vam smeta što Vas mnogi i dalje zovu Koka?
- Velika je sreća dobiti takvu ulogu. Ja sam je dobila kada sam dostigla jednu vrstu zrelosti da mogu da nosim tu veličinu uloge jer se ona podvodi pod glavnu ulogu. Koka je imala jedan svoj život, svoj put koji je zaokružen hepiendom, tako da je to uloga koja me je proslavila. Ušla sam u narod, on me je zavoleo i postala sam poznata. Mnogi kažu da nije bitno da li si poznat. To nije tačno. Mi se svi bavimo ovim poslom, između ostalog, sa ciljem da napravimo neko ime. Ako to ne uradimo, sve je džabe.

(FOTO) VIKI IZ BOLJEG ŽIVOTA JE MOJA SUDBINA! Lidija Vukićević otvoreno o ulozi koja joj je obeležila karijeru!

Predosetio fajront
Siniša Pavić je osetio šta će se desiti kada je pisao o onoj zemlji koja je tada još postojala, da bi se vrlo brzo rasparčala
Jelica Sretenović

Dosta radite i na filmu i u pozorištu. Kako se pripremate za uloge?
- Temeljno. Pred svaku predstavu pređem čitav tekst. Ponekad neki pogled, pokret ili gest koji slučajno "snimim" gledajući ljude na ulici, udenem u lik koji tumačim. Tekstove iz filmova, serija i predstava pamtim godinama, pa ih ponekad koristim u privatnim razgovorima, kada se namesti prilika.

Nedavno smo videli fotografiju iz kafane, na kojoj ste se provodili sa koleginicom iz "Boljeg života" Lidijom Vukićević.
- Volim kafanu i znam da se u njoj dobro opustim, to znaju svi koji se druže sa mnom. Sviđa mi se ova pesma iz serije "Ubice moga oca", što je peva Halid Bešlić.

Plašite li se starosti?
- Pa, zavisi kako starite. Dučić je rekao: "Neko stari kao zlato i mramor, a neko kao cipela"...

Šotra mi je pomogao kad mi je bilo najteže

Darko Cvetanović

Jelica iz braka sa uglednim pravnikom Milošem Sretenovićem ima ćerke Anu i Olju. Posle njegove smrti 1999. godine najveću podršku pružio joj je reditelj Zdravko Šotra, kada joj je ponudio ulogu u "Zoni Zamfirovoj".
- I pre Zone sam sa Šotrom prošla mnogo godina rada; serija, drama, filmova. U trenutku kada mi je bilo najteže, on je to prepoznao i kao pravi prijatelj ponudio mi ono što je za mene najdragocenije - ulogu. Na tome mu beskrajno hvala.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 7 godina

Ubedljivo, al ubedljivo naaaajodvratniji lik u seriji Bolji Zivot, cak sta vise mislim, da nije pitanje same uloge, jer je tako sa uzitkom odigrala jednu cinicnu isfrustriranu osobu da se to ne moze odglumiti, to je jednostavno ona.

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Magazin

Džet set

Srbija