• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.02.2017

10:17

(VIDEO) SRBIJA SLIKANA PESKOM! Čuvena ruska umetnica prikazala našu zemlju na neobičan način!

Kultura

(VIDEO) SRBIJA SLIKANA PESKOM! Čuvena ruska umetnica prikazala našu zemlju na neobičan način!

Podeli vest

Udruženje "Srpski kod" organizuje izložbu radova ruske umetnice Ksenije Simonove, slikarke grafičara, koja je osvojila svetsku publiku svojim posebnim talentom slikanja peskom, a publici u Srbiji umetnica je poznata po svojim radovima iz serije "Peščana priča – Živi, Srbijo"

Izložba će biti predstavljena publici u Beogradu u periodu od 20. februara do 2. marta 2017. godine  u galeriji "Progres", a potom će radove ove posebne umetnice imati priliku da vidi i publika u Kragujevcu (7-21. mart 2017.), Kikindi (1-24. april), Novom Sadu (25. april-20. maj).

Ksenija Simonova je u više navrata u intervjuima istakla da su Srbi veliki narod beskrajno talentovan i vedrog duha. Ideja stvaranja radova i animacija iz serije koju će predstaviti Srbiji nastala je odavno, ali je uspela da je realizuje tek pošto je posetila Srbiju. Peščana priča govori o životu velike zemlje koja čuva svoju veru, poštuje pretke i koja je sposobna da se raduje i peva uprkos problemima sa kojima se suočava.

- Peščana priča je nastala nakon što sam proputovala mananstire i gradove Srbije, zauvek zavolevši tu zemlju i njene neverovatne ljude – kaže umetnica.

Inače umetnica je široj javnosti postala poznata početkom 2009. godine, slučajno saznavši za audiciju prve sezone projekta „Ukrajina ima talenat“.  Simonova je odlučila da se prijavi i učestvuje u šouu. Osmominutna priča o Velikom Otadžbinskom ratu dobila je drugi naziv „Rekvijem od peska“ i postala internet-fenomen, prikupivši za jedan dan preko 2 miliona pregleda na Jutjubu.

Do danas je taj video pregledalo  preko 40 miliona  korisnika. Simonova je nastupala u preko 40 zemalja sveta, od londonskog Rojal Albert Hola do Sidnejske opere, bila je počasni gost značajnih manifestacija – od svečane ceremonije zatvaranja Letnjih olimpijskih igara Specijalne olimpijade u Atini 2011. do gala-koncerta YouTube Symphony Orchestra u Sidnejskoj operi. Od 2009. godine do 2014. stvorila je i prikazala preko 300 peščanih animacija. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija