• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Badjuk

10.04.2017

23:15

LENA KOVAČEVIĆ OTKRILA: Bora Todorović me je voleo kao ćerku!

Kultura

LENA KOVAČEVIĆ OTKRILA: Bora Todorović me je voleo kao ćerku!

Podeli vest

Lena Kovačević, koja je odrastala uz brojne glumačke legende, kaže da je poseban odnos imala sa svojim kumom

Harizmatična džez pevačica Lena Kovačević, kao ćerka proslavljenog scenariste Dušana Kovačevića, odrastala je uz najznačajnije srpske glumce, ali ističe da je posebno mesto u njenom životu imao pokojni Bora Todorović.

Uz oca je imala priliku da upozna gotovo sve legende srpskog glumišta, ipak, njen kum Bora ima naročito mesto u Leninom životu:

Odrasla si okružena eminentnim umetnicima. Ko je od njih posebno važan za tvoje odrastanje?

Posle Bajage, želim da obradim Čolu i Bregu

Obradila si 10 Bajaginih pesama koje su oduševile publiku. Imaš li želju da obradiš numere još nekih kolega?
- Pre par dana promovisala sam novu pesmu "Zauvek", koja je pop-dens žanra, čime sam se približila široj publici, a opet zadržala svoju strast za nešto drugačijim zvukom. Trenutno sam fokusirana na originalne numere koje planiram da objavljujem tokom godine, ali obrade su uvek izazov. Volela bih da se jednog dana bavim pesmama Zdravka Čolića i "Bijelog dugmeta". Volim Bregine numere, ali je problem što su sve to isključivo muške pesme. U Bajaginim pesmama to nije slučaj, jer ako bolje poslušate, samo u jednoj ili dve obrade morala sam da prilagođavam tekst sebi.

- Pored roditelja, definitivno moj kršteni kum Bora Todorović je posebno važna ličnost u mom odrastanju. Puno smo se družili... Posebno ga pamtim po humoru, ali i nekoj posebnoj vrsti cinizma. On je uvek bio veoma mudar, pametan čovek, od koga sam čula puno važnih životnih, ali i poslovnih lekcija, iz situacija koje je on prolazio. Bora je osoba koja nije ličila ni na koga. Bio je svoj, poseban. Pored svoje dve ćerke i sina, mene je tretirao i voleo kao svoju treću ćerku.

Da li si u kontaktu sa njegovom porodicom?

- Jesam i danas sam mnogo vezana za sve ljude bliske njemu.

Ko je, po tvom mišljenju, najbolji pevač među glumcima?

- Mnogi glumci zaista dobro pevaju, dobro igraju... Najslađe mi je pevao pokojni Gaga Nikolić, iako su se stalno zavitlavali sa njim kako ne zna da peva. On je to radio tako šarmantno i lepo.

Koji komad svog oca Dušana Kovačevića možeš uvek iznova da gledaš?

- Od filmova to su "Balkanski špijun" i "Maratonci", dok su mi omiljeni pozorišni komadi "Profesionalac", "Generalna proba samoubistva" i najnovija, nedavno nagrađena na Danima komedije u Jagodini "Hipnoza jedne ljubavi." Imala sam i ja malu ulogu u njegovom filmu "Profesionalac", u kom pevam pesmu "Pada vlada".

Put do američkog tržišta

U saradnji sa Amerikancem Godfrijem Dajmondom, koji je radio sa Glorijom Gejnor i Lu Ridom, prvi ste ženski izvođač sa ovih prostora čiji je singl "Pick up" imao premijeru na radio-stanici u Americi.
- Do toga je došlo spontano, uz pomoć mog prijatelja iz detinjstva Saše, koji živi u Bruklinu, nekoliko zgrada od Dajmonda. Predložio je da pošaljem svoje pesme, što sam ja učinila sa velikom tremom. Na moju sreću, on je bio vrlo zadovoljan, a takve ljude ne možete pridobiti nikakvim sredstvima, osim da im se projekat iskreno svidi.
Gitaru u tvojoj pesmi "Pick up "svira Karlos Alomar, koji je radio sa Dejvidom Bouvijem i Ališom Kiz.
- Alomar je veliki Dajmondov prijatelj i njega smo čekali nekoliko meseci jer je bio na turnejama. Karlos Alomar je čuveni gitarista koji je snimio 16 albuma sa Dejvidom Bouvijem, Ališom Kiz, Igi Popom i mnogim drugim zvezdama, a savršeno se uklopio u ceo projekat. Odmah posle našeg snimanja otišao je na probu sa Ališom Kiz.

Kakva je Lena van scene?

- Sasvim obična žena, majka, supruga koja voli da pliva, pročita dobru knjigu, druži se sa svojim prijateljima, a posebno volim da slušam dobru muziku i da putujem sa porodicom.

Ima li izgleda da te u muzici naslede sinovi Vuk i Teodor?

- U vreme obe trudnoće slušala sam Baha, Mocarta i Bramsa. Moji sinovi su sada u fazi kada obožavaju muziku i udaraju u šta stignu, kao i sva deca njihovog uzrasta. Volela bih da nauče da sviraju neki instrument. Mislim da je sjajno svirati, možda najpre gitaru. Svi se sećamo ekskurzija i koliko je bilo važno imati muzičara u društvu. Klavir nikada nisam mogla da ponesem sa sobom na putovanja, pa sam se divila svima koji nose svoje instrumente.

Sa suprugom Veljkom si već pet godina u skladnom braku. U čemu je tajna dugovečnosti jedne veze?

- Mislim da je veoma nezahvalno davati savete, čak i kada ste u brakovima koji traju po trideset godina, ali verujem da je najvažniji razlog iz kog se ulazi u brak iskrena ljubav. Svaka priča je posebna po sebi, dragocena i zato je lepa.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija