• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com/informer.rs

20.04.2017

08:12

(VIDEO) KUSTA I RAMBO BRANE BOJE SRBIJE na Art fudbalu u Moskvi!

Kultura

(VIDEO) KUSTA I RAMBO BRANE BOJE SRBIJE na Art fudbalu u Moskvi!

Podeli vest

Srpska fudbalska umetnička reprezentacija učestvovaće na Svetskom fudbalskom prvenstvu za umetnike "Art fudbal", koje će biti održano u Moskvi od 3. do 12. juna, na stadionu "Lokomotiva". Žreb je odlučio da srpska selekcija igra u Grupi D sa Slovenijom, Izraelom i Italijom

 

U grupi A snage će odmeriti Rusija, Estonija, Koreja i Poljska. Grupu B čine Velika Britanija, Mađarska, Holandija i Paragvaj, a grupu C Rumunija, Kina, Argentina i Kazahstan.

Međunarodni fudbalski i muzički festival "Art fudbal" održava se po sedmi put u Rusiji, a postao je jedan od najznačajnijih svetskih sportskih i muzičkih događaja humanitarnog karaktera. Održava se u okviru projekta "Pod zastavom plemenitosti", sa ciljem da se prikupe sredstva za lečenje teško bolesne dece.

Na ovom festivalu učestvuju reprezentacije 16 zemalja koje kroz muziku, kulturu i sport predstavljaju svoje zemlje.

Jedan od organizatora turnira Jurij Davidov je rekao da selekcije ne čine samo umetnici, muzičari i glumci, već i poznati fudbaleri. Očekuje se da će za ekipu Paragvaja igrati čuveni golman Hose Luis Čilavert, a da će mrežu Izraelaca braniti nekadašnji golman reprezentacije Sovjetskog saveza Aleksandar Uvarov. Bivši napadač "Moskve" Ektor Brakamonte pomagaće Argentincima.

facebook

- Imaćemo i dosta poznatih umetnika. Možda nemaju svi svetsku slavu, ali su svi veoma popularni u svojim zemljama. Među zvezdama svetskog nivoa biće srpski režiser Emir Kusturica, engleska pevačica Milian i lider nemačke pop-rok grupe 'Fuls garden' Peter Frojdentaler - dodao je Davidov.

Kako saznajemo u sportskom udruženju "Art fudbal" Srbije, srpska ekipa se još formira, ali na preliminarnom spisku putnika za Moskvu su glumci: Andrija Kuzmanović (kapiten), Viktor Savić, Aleksandar Radojičić, Ivan Jevtović, Nikola Glišić, Miloš Biković, Marko Gizdavić, Miloš Petrović, Luka Tabašević i reditelj Igor Miljković.

Od muzičari i pevača Srbiju bi trebalo da predstavljaju: frotmen grupe MVP Bane Lalić, frontmen Leksington benda Bojan Vasković, zvezda "Granda" Milan Mitrović, klavijaturista grupe IRIE FM Ivan Jevtić, di džej i pisac Danijel Čehranov, reper i di džej Marko Đurovski.

Za sada je izvesno i da će proslavljeni svetski i srpski režiser Emir Kusturica sigurno biti u timu na utakmici prvog kola.

Pošto propozicije to dozvoljavaju, srpska reprezentacija biće pojačana i profesionalcima, bivšim fudbalskim asovima - Nišom Saveljićem i Miodragom Anđelkovićem, a ukoliko mu obaveze to dozvole boje Srbije braniće i Dejan Petković Rambo.

Kako obećavaju organizatori u Moskvi, osim fudbalskog turnira, biće održan i bogat kulturni program.

- Svaka ekipa je obavezna da prikaže jednočasovni program, a to je takođe takmičarskog karaktera. Mi ćemo birati najbolje i uručivati specijalne nagrade. Inače, ove godine smo se upustili i u mali rizik - na istom terenu će se održavati fudbalske utakmice i kulturni događaji. Stadion 'Lokomotiva' se oduvek smatrao domaćim stadionom, pa se nadamo da će on i tokom održavanja festivala biti najatraktivnije mesto za žitelje Moskve. Ulaznice za festival nećemo prodavati, ulaz je besplatan. Ovaj događaj je podržan od strane Vlade Moskve, a novac za lečenje dece prikupljamo uz pomoć donacija. Na svakom događaju, stajaće kutije u koje svako može da ubaci novac u dobrotvorne svrhe - objasnio je Davidov.

Na teritoriji stadiona biće izgrađen i specijalni festivalski gradić, gde će biti predstavljene rukotvorine i nacionalne kuhinje, a takođe tu će se održavati i koncerti i izložbe umetničkih slika i fotografija. U bioskopu "Kosmos" biće prikazani i filmovi u kojima igraju glumci - učesnici festivala.

Očekuje se da će ovogodišnji festival posetiti najmanje 5.000 ljudi.

Na konferenciji za novinare održanoj u MIA "Rosija sevodnja" u Moskvi organizatori su rekli da je festival "Art fudbal" ruski projekat i da nema pandane u svetu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran vukasinovic

pre 6 godina

bicemo oslabljeni itekako ako nas trebinjski vladika grigorije ne bude vodio navalu srbskog tima.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasilo se Ministarstvo odbrane: Nastradali podoficir bio otac troje dece
Hronika

Oglasilo se Ministarstvo odbrane: Nastradali podoficir bio otac troje dece

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje
Hronika

Svaki treći učenik učestvuje u tuči bar jednom godišnje

Trećina učenika učestvovala je u tuči bar jednom tokom godine, pokazali su rezultati istraživanja o zdravstvenom ponašanju školske dece u Srbiji u školskoj 2021/2022. godini koje je sproveo Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

16.04.2024

10:58

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija