• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.05.2017

13:54

KONCERT ZA PAMĆENJE! Ansambl "Aleksandrov" u novembru u Beogradu!

Kultura

KONCERT ZA PAMĆENJE! Ansambl "Aleksandrov" u novembru u Beogradu!

Podeli vest

Čuveni akademski ansambl pesama i igara ruske armije "Aleksandrov" gostovaće u velikoj dvorani Centra Sava 10. novembra

"Aleksandrov" se smatra simbolom i ponosom ruske kulture i ima tradiciju dugu čak 87 godina.

Bogata istorija ovog ansambla tesno je isprepletena sa istorijom Sovjetskog Saveza i savremene Rusije. Ansambl broji više od 200 ljudi, uključujući 150 profesionalnih umetnika: soliste, muški hor, orkestar, plesačke grupe... Njihov repertoar obuhvata više od 2.000 pesama. To su narodne, rodoljubive i vojničke pesme i igre, a izvode i duhovnu muziku i klasike ruskih i svetskih kompozitora.

U celom svetu ovaj ansambl stavljaju u rang sa ruskim brendovima kao što su Boljšoj teatar, Ermitaž, Tretjakovska galerija i Muzej dijamanata moskovskog Kremlja. 

Oni pevaju na gotovo svim jezicima sveta, uključujući kineski, indijski, turski... Tokom svog dugogodišnjeg rada, ansambl "Aleksandrov" je dobio najviša domaća i međunarodna priznanja, a mnogobrojna diskografska izdanja zabeležila su milionske tiraže. 

Ansambl je osnovao profesor moskovskog konzervatorija "P. I. Čajkovski", narodni umetnik SSSR-a, kompozitor general-major Aleksandar Vasiljevič Aleksandrov, koji je predvodio ansambl punih 18 godina. 

Ovo će biti njihov prvi nastup u srpskoj prestonici nakon stravične tragedije koja se dogodila 26. decembra prošle godine, kada su čak 64 člana tog ansambla stradala u padu vojnog aviona u Crno more.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija