• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iskra

28.06.2017

22:23

ZAHAR PRILEPIN U ANDRIĆGRADU: Ima u Rusiji mnogo dobrih ljudi, ali nema brata kao što je Kusturica!

Kultura

ZAHAR PRILEPIN U ANDRIĆGRADU: Ima u Rusiji mnogo dobrih ljudi, ali nema brata kao što je Kusturica!

Podeli vest

Poznati ruski književnik Zahar Prilepin gost je Andrićgrada i drugog Sajma knjiga koji je danas otvoren u Andrićgradu

Prilepin je danas popodne sa gostima Sajma brodom obišao kanjon Drine, video mesta strahovitih stradanja Srba u Drugom svetskom ratu, a večeras u Andrićgradu, na svečanosti otvaranja Sajma knjiga, dočekan je aplauzom i ljubavlju.

- Danas sam putovao Drinom, i iako ja živim u najvećoj državi na svetu, takvu lepotu nisam video, i na tome vam zavidim. Kod nas u Rusiji mnogo je dobrih, mnogo talentovanih ljudi, ali, takvog brata kao što je Kusturica - nema.

Mi Rusi ponekad izgledamo tako mračno, ali, mi plešemo iznutra, u svojoj duši i svojom dušom. Uz muziku Kusturice i No smoking orkestra, plesali bi danas, siguran sam i Tolstoj i Dostojevski da su živi, čak i Sveti Serafim Sarofski i medved koji je došao kod njega da mu izleči šapu…

I oni bi svi zajedno plesali. Zavidim vam što imate takav svet, a ja ga smatram ruskim. U Rusiji ima mnogo vojnika, ratnika, ali ti momci koji su došli iz Srbije da bi ratovali zajedno sa nama, sa Rusijom u svim ratovima, bez njih bi nam bilo mnogo teže.

I ja sam mnogo ponosan što imam takvu braću i sestre iz Srbije. I ako kod vas bude problema mi ćemo takođe da vam priteknemo u pomoć - rekao je Prilepin pozdravljen burnim aplauzom.

- Najvažnije što mi imamo jeste naša muzika i naša literatura. Nas mogu da prevare, ali, nacionalni kod čuva se u našoj reči u našoj muzici. Dostojevski i Ivo Andrić nas nikad neće prevariti.

U Holivudu uvek pobeđuju najveći roboti i najveći majmuni samo nikad ne pobeđuje Sloven i nikad ne pobeđuje Hristos. Dok su Sloveni svi zajedno nama ništa nije strašno. Hvala vam za ovu pobedu - rekao je Prilepin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija