• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

23.07.2017

19:43

(VIDEO) NEBOJŠA GLOGOVAC O ZLATNOJ ARENI: Hvala vam što ste razumeli plemenitu poruku filma!

Kultura

(VIDEO) NEBOJŠA GLOGOVAC O ZLATNOJ ARENI: Hvala vam što ste razumeli plemenitu poruku filma!

Podeli vest

Dodelom nagrada sinoć je završen 64. Pulski festival. Srpski glumac Nebojša Glogovac nagrađen je Zlatnom arenom za najbolju glavnu mušku ulogu Vjeke Kralja u filmu „Ustav Republike Hrvatske“ Rajka Grlića

- Hvala vam što ste razumeli i prihvatili plemenitu poruku filma Ustav Republike Hrvatske - obratio se ljudima u pulskoj Areni Nebojša Glogovac, dobitnik Zlatne arene za najbolju glavnu mušku ulogu na 64. Pulskom festivalu.

Glogovac je dodao da mu je bila velika čast da sarađuje sa Rajkom Grlićem, rediteljem filma.

- Cela ekipa filma učinila je da nosim divno iskustvo sa snimanja tog ostvarenja. Zahvaljujem se svima na tom divnom iskustvu i procesu - rekao je Golgovac nakon čega je nagrađen ovacijama 5.000 ljudi u Areni.

Osim srpskog cenjenog glumca, na pozornici pulske Arene bio je i reditelj Miloš Radović koji je dobio nagradu Zlatna arena za najbolju režiju Dnevnika mašinovođe u programu manjinskih koprodukcija.

Odmah nakon dodele priznjanja, Radović je Tanjugu kratko rekao:

- Ovako se ostvaruju dečački snovi.

Igor Bezinović, reditelj filma Kratki izlet, koji je dobio veliku Zlatnu arenu za najbolji film festivala, zahvalio je žiriju na hrabroj odluci.

- Moj film je odmak od mejnstrim tokova u današnjoj kinematografiji. Kratki izlet je dobio najmanju ocenu publike u Areni, a ipak je nagrađen najznačajnijim priznanjem na festivalu - rekao je Bezinović, koji je juče proslavio rođendan.

Publika je na festivalu imala priliku da pogleda 170 filmova, od toga 88 premijera na 20 lokacija u okviru 15 filmskih programa.

POGLEDAJTE VIDEO:



 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zeljko

pre 6 godina

Poruka filma je : u hrvatskoj je bolje biti i trandza nego srbin.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija