• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer.rs

30.07.2017

20:09

MARINA ABRAMOVIĆ ISPLANIRALA SVOJU SAHRANU: Prijateljima i rodbini sam poručila da ne TUGUJU kada umrem!

Kultura

MARINA ABRAMOVIĆ ISPLANIRALA SVOJU SAHRANU: Prijateljima i rodbini sam poručila da ne TUGUJU kada umrem!

Podeli vest

Poznata umetnica želi da se nakon njene smrti naprave tri statue sa njenim likom koje će biti položene u tri grada - Beogradu, Njujorku i Amsterdamu

Poznata srpska umetnica Marina Abramović jedna je od retkih osoba na ovom svetu koji su isplanirali svoju sahranu. Ona je svoje planove otkrila na promociji memoara "Walk through Walls" u petak uveče na platou između crkava u Budvanskom starom gradu.

- Svim svojim prijateljima i članovima porodice rekla sam da ne želim da tuguju kada umrem. Verujem da je to svima vama jako čudna i neverovatna stvar, ali za sve njih, kao i moje poštovaoce, imala sam samo jednu molbu, a to je da se na taj dan vesele. Svima sam jasno stavila do znanja da tog dana treba da se vesele, jer ako mi je život bio težak, mučan i loš, želim da makar moja smrt bude veseo događaj. Rekla sam da na sahrani niko ne sme da nosi crno, već isključivo belo. Ceo dan treba da se pušta vesela muzika i da niko ni slučajno ne zaplače, već da budu radosnog duha. Ni suzu ne želim da puste, jer želim da me pamte kao osobu veselog duha - rekla je Marina i dodala:

- Moram da kažem da sam pre nego što sam počela da izvodim performanse napisala testament. Tu sam stavila, pored brojnih stvari, jednu koju najviše želim da mi ispoštuju, a to je da naprave tri figure sa mojim likom koje će sahraniti u tri grada koja najviše volim i u kojima sam najviše živela. Na neki način želim da počivam u tim gradovima, a pošto ne mogu u sva tri, na taj način ću ispuniti svoju želju. Svaki taj grad je ostavio veoma veliki utisak na mene. To je pre svih Beograd, gde sam rođena, potom Amsterdam i Njujork - iskrena je Marina Abramović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Не тугуј "Бронзана" .... - Статуо... !!

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija