• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Barjaktarević

08.08.2017

13:57

DANI "DANILA BATE STOJKOVIĆA" počinju 10. avgusta u Vrnjačkoj Banji

Kultura

DANI "DANILA BATE STOJKOVIĆA" počinju 10. avgusta u Vrnjačkoj Banji

Podeli vest

Vrnjačka Banja , posle Vrnjačkog karnevala, Festivala klasične muzike i Lovefest-a nastavlja sa organizacijom tradicionalnih manifestacija

-Tako, u čast velikana srpskog glumišta Danila Bate Stojkovića (1934-2002), od 10. do 12. avgusta u Vrnjačkoj Banji, osmu godinu zaredom organizujemo manifestaciju Dani "Danila Bate Stojković".

Svečano otvaranje "Batinih dana" biće u amfiteatru koji nosi naziv slavnog glumca od 20 časova, a čast da otvori manifestaciju imaće glumica Svetlana Bojković - poručuje Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije u Vrnjačkoj Banji.

Kao i prethodnih godina, na manifestaciji biće organizovani različiti kulturni događaji. U parku kod čuvene poslastičarnice „Švajcarija“ svoje uspomene na glumačke velikane podeliće Mira Banjac, Svetlana Bojković, Milan Caci Mihailović i drugi. Publika će imati prilike da uživa i u brojnim pozorišnim predstavama. Na programu su kabare „Čekaj brate“ i predstava „Buzdovan“ kruševačkog pozorišta; „Ko to tamo peva“ Akademije Sinergija, dok će se vrnjačko amatersko pozorište predstaviti sa komadom „Kir Janja“. Na Trgu kulture biće izvedena predstava „Kafana Balkan“ u režiji Irfana Mensura. U njoj igraju Marko Nikolić, Dragana Mićalović, Marijana Mićić, Miroljub Turajlija, Saša Joksimović i drugi. Turistička organizacija u Vrnjačkoj Banji očekuje i ove godine veliki odziv gostiju, kao i veliki broj ljubitelja čuvenog "Bate" i njegovog stvaralaštva.

- Bata se poslednji put poklonio publici upravo u Vrnjačkoj Banji, na promociji moje knjige "Karirani stolnjak" koja govori o njegovim druženjima s vrnjačkim kafanama i ljudima koje je u njima sretao. Manifestacijom koju organizujemo želimo da mu se odužimo, da ga se sećamo i predstavljamo onakvog kakav je bio izvan platna i scene – kaže Nikola Džamić, predstavnik Udruženja građana "Danilo Bata Stojković".
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija