• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ​ I. Palada

24.08.2017

18:57

NISAM ZLA TAŠTA KAO ANTONIJA! Svetlana Bojković tvrdi da se na sceni i privatno potpuno razlikuje!

Kultura

NISAM ZLA TAŠTA KAO ANTONIJA! Svetlana Bojković tvrdi da se na sceni i privatno potpuno razlikuje!

Podeli vest

Svetlana Ceca Bojković kaže da za razliku od medicinske sestre koju je igrala u "Srećnim ljudima" nema običaj da kinji svog zeta

Glumica Svetlana Ceca Bojković kaže da privatno nije zla tašta kao sestra Antonija koju je glumila u seriji "Srećni ljudi". Ceca se uvek dobro slagala sa izabranicima njene ćerke Katarine Žutić - bivšim mužem Sašom Lazarevićem i sadašnjim partnerom Nemanjom Aćimovićem.

Ceca ističe da, za razliku od medicinske sestre iz serije, ne kinji svog zeta.
- Televizija je najmoćniji medij, a publika glumce identifikuje sa likovima koje igraju. Sećam se, snimali smo "Srećne ljude" gde sam igrala sestru Antoniju. Mog zeta je igrao Aleksandar Dunić, a ja sam ga stalno nešto prozivala. Prodavac novina me je tada pitao: "Je li bre, je l' ti se udala ćerka?" Ja mu kažem: "Nije još", a on meni odgovori: "Pa neće ti se vala ni udati dok igraš takve tašte." To mi je bilo mnogo slatko.

printscreen

Ne uznemiravam Ljubišu
Nisam se čula sa Ljubišom, jer je u situaciji kada ga ne treba uznemiravati, a ja to poštujem
Ceca Bojković

Da li ste i privatno tašta koja gunđa zetu?
- Ne. Nisam zla tašta. U svemu sam suprotna od Antonije.
Često ste dobijali da glumite ženske junakinje koje su autoritativne, stroge, poput Emilije iz "Boljeg života".

Zbog čega?
- Uvek sam igrala gospođe koje su nedodirljive jer se bolje snalazim u ulogama koje su potpuno različite od mog karaktera. Kada sam glumila sestru Antoniju, verno sam dočarala prototip glavne sestre. Ne kažem da su sve takve, ali imaju mnoge osobine koje je imala moja junakinja. Jednom sam u bolnici naletela na vrlo sličnu sestru. Mislim da je gledala seriju i da se prepoznala, pa je bila neprijatna prema meni. To mi je bilo smešno.

MUDRE REČI Gordana Kičića zbog kojih ćete na STARENJE GLEDATI DRUGAČIJE!

printscreen

Neprijatne sestre
Jednom sam u bolnici naletela na glavnu sestru sličnu Antoniji. Mislim da je gledala seriju i da se prepoznala, pa je bila neprijatna prema meni
Ceca Bojković

Serija "Policajac sa Petlovog brda" je i danas veliki hit. Po čemu pamtite snimanje?
- Ne sećam se ničeg posebno. Znam samo da je na okupu bilo dobro društvo, Milena Dravić, Neda Arnerić, Maja Sabljić, Ljubiša Samardžić. Pamtim te zajedničke scene za stolom, ali se godinama nismo videli svi zajedno. Za razliku od pozorišta, gde se sa kolegama sa kojima igrate predstavu često viđate. Kada nešto snimate, odradite to i svako ide svojim putem.

Ljubiša je ozbiljno bolestan. Da li ste ga možda zvali?
- Nisam se čula sa njim. On je u takvoj situaciji da ga ne treba uznemiravati, a ja to poštujem.

Dobijate li tantijeme za reprize serija i filmova koje ste snimali poslednjih godina?
- Za nove projekte ne. Danas se koristi situacija jer ljudi nemaju para, pa pristaju na sve. Kad glumac potpisuje ugovor, više se kao stavka ne pominju tantijeme. A kada potpišeš to, više nemaš prava da se buniš. Moje kolege koje su bez novca kažu producentima: "Daj mi šta daš za to jedno izvođenje, pa posle nema veze", i zato nas uslovljavaju. I ja sam već dva puta potpisala jedan takav ugovor, a nije trebalo. Ali da nisam ja, ima ko bi.

MARINA ABRAMOVIĆ ISPLANIRALA SVOJU SAHRANU: Prijateljima i rodbini sam poručila da ne TUGUJU kada umrem!

Katarina oseća teret moje slave

Branko Pantelić

Vaša ćerka Katarina je takođe glumica. Da li je za nju bio veliki teret to što ste vi i njen pokojni otac Miloš Žutić legende tog posla?
- Sigurno je veliki teret, ne samo njoj već svoj deci glumaca. Verujem da se isto osećaju i Ivana Žigon, Ivana Mihić... Ne znam da objasnim zašto je to tako, ali jeste. Ipak, verujem da je Katarina uspela to da prevaziđe.

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija