• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer.rs

25.09.2017

12:07

FEĐA STOJANOVIĆ SKRHAN BOLOM: Ne mogu da verujem da mi je sin umro, sve se desilo iznenada!

Kultura

FEĐA STOJANOVIĆ SKRHAN BOLOM: Ne mogu da verujem da mi je sin umro, sve se desilo iznenada!

Podeli vest

Reditelj Uroš Stojanović preminuo je u Los Anđelesu, gde je živeo poslednjih godina, a njegov otac Feđa, poznati glumac, skrhan bolom, kaže da se sve desilo iznenada, te da niko nije ni slutio da će ih zadesiti ovakva nesreća. Pretpostavlja se da je Uroš izdahnuo od posledica infarkta

Feđa (69) prolazi kroz najteži životni trenutak. U nedelju ujutru iz Amerike su mu javili da je njegov najstariji sin Uroš (44) zauvek zatvorio oči. U ispovesti popularni glumac drhtavim glasom poručuje da nije mogao ni da predoseti da će umesto srećnih vesti o novom projektu njegovog mezimca iz Los Anđelesa dočekati poziv Uroševog prijatelja sa strašnom vešću.

- Nije mu bilo dobro, nedelju dana se nije uopšte osećao zdravstveno kako treba. Poslednja dva dana se nije javljao, a onda je njegov prijatelj otišao do njega u stan i pronašli su ga kako leži bez svesti i disanja. Očigledno da je bio infarkt u pitanju, jer je do pre nekoliko meseci išao na preglede i bilo je sve u najboljem redu. Nisu našli nikakve tegobe ili bilo šta tome slično. Jako me je pogodila smrt, sve se desilo veoma brzo i iznenada - sa teškoćom u glasu govori Feđa Stojanović.

PREMINUO UROŠ STOJANOVIĆ, reditelj filma "Čarlston za Ognjenku"

On poručuje da niko nije mogao da predoseti da će doći do ovakve situacije, jer je Uroš uvek bio veseo i srećan, a obožavao je da radi na filmskim projektima.

- Stalno smo se čuli, sve je bilo u najboljem redu. Bio je u pripremi za film koji je konačno trebalo da snima, nekoliko dana pre nego što će se sve ovo desiti dobio je potvrdu da počne da radi na filmu. Eto, to mu se desilo i nije počeo da snima - priča glumac.

fcs.rs

Stojanović ističe da njegov sin nije imao problema sa zdravljem, zbog čega ih je ova užasna vest presekla.

- Niko ni u najgorim snovima nije mogao da veruje da će se ovo desiti. Apsolutno, baš iznenada. Potpuno nas je preseklo i to nismo očekivali. Nikakve probleme sa zdravljem nije imao, prosto smo iznenađeni - opisuje Feđa.

Glumac još ne zna da li će njegov sin biti sahranjen u Srbiji ili Americi.

- Videćemo gde će biti sahrana, o tome treba da se dogovorim sa suprugom. Imamo rođake u Americi, pa ćemo sa njima da organizujemo sve što bude trebalo - dodaje on.

Uroš Stojanović je bio reditelj i njegovo najveće delo, kada je reč o srpskoj kinematografiji, jeste film "Čarlston za Ognjenku" koji je režirao 2008. godine. Nakon velikog uspeha, ukazala se prilika da svoje znanje prikaže i van granica Srbije. Dobio je ponudu da otputuje u Holivud i tamo nastavi karijeru. Potpisao je uloge sa tamošnjom produkcijskom kućom i radio na filmu "El indio".

Njegov uspeh je prepoznat u Americi i već nekoliko godina je radio na filmskim ostvarenjima u toj zemlji. Često su ga nazivali i umetnikom bez granica jer je to svojim radom i pokazao. Ipak, smrt ga je sprečila da nastavi da širi karijeru.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija