• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

25.10.2017

19:19

INTELEKTUALNA SNAGA SRBIJE! General Diković posetio Sajam knjiga!

Kultura

INTELEKTUALNA SNAGA SRBIJE! General Diković posetio Sajam knjiga!

Podeli vest

Trećeg dana 62. Međunarodnog sajma knjiga, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, posetio je štand Ministarstva odbrane i Medija centra "Odbrana"

Tokom posete štandu MC "Odbrana", general Diković je istakao značaj ove kulturne manifestacije za Srbiju, saopštilo je resorno ministarstvo.

- Sajam knjiga koji traje već godinama, a nadam se da će tako biti i ubuduće, pokazatelj je intelektualne snage ove zemlje, a od nemerljive je koristi za sve njene građane koji se i ovako upoznaju sa književnim blagom - naglasio je general Diković.

Govoreći o nastupu MC "Odbrana" na Sajmu knjiga, načelnik Generalštaba je kazao da postoji veliki broj izdanja među kojima ima veoma zanimljivih dela za širu čitalačku publiku, ali i onih koji će biti od izuzetne koristi za oficire, podoficire i vojnike u Vojsci Srbije.

Tanjug

- Istakao bih priređen dnevnik ministra vojnog iz 1914. godine, Dušana Stefanovića, delo koje je po prvi put pred čitaocima. Što se stručne literature tiče, tu je obilje naslova, počev od ''Teorije letenja'' do ''Preživljavanja u prirodi'', a sva ova dela su pravo stručno blago - rekao je general Diković.

On je posebno pozdravio prisutne kadete Vojne akademije i Vojne gimnazije, interesujući se za njihove uspehe i probleme.

Poseta na 62. Međunarodnom sajma knjiga bila je prilika načelniku Generalštaba i za obilazak ostalih izdavača, kao što je Zlatiborski okrug u sali "Borislav Pekić", gde je, konačno, srpskoj publici predstavljeno prevedeno delo "Karu" Stiva Tešića, velikog američkog scenariste i pisca, oskarovca, rođenog u Užicu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija