• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Jovanović

04.11.2017

23:29

JUNAK SERIJE "SENKE NAD BALKANOM" PORUČUJE:  Možda odleti i moja glava!

Kultura

JUNAK SERIJE "SENKE NAD BALKANOM" PORUČUJE: Možda odleti i moja glava!

Podeli vest

Glumac Andrija Kuzmanović, koji igra inspektora Stanka Pletikosića, kaže da u ostvarenju Dragana Bjelogrlića nijednom junaku nije zagarantovan život

Glumac Andrija Kuzmanović, koji u hit-seriji "Senke nad Balkanom" Dragana Bjelogrlića igra Stanka Pletikosića, kaže da i njegova glava može da odleti sa ramena!

Pošto su prve dve epizode završene brutalnim obezglavljivanjem, Andrija ističe da bi voleo da mladi inspektor kojeg glumi preživi sve izazove koji su pred njim, ali je svestan da je svačija sudbina u ovom ostvarenju neizvesna.

- Možda odleti i moja glava, nikad se ne zna. Ipak, nadam se da će ostati na ramenima. U seriji nikome nije zagarantovan život, pa ni glavnim junacima. To je takav žanr, malo tvrđi. Ljudi su možda šokirani nekim scenama, neki će možda decu da šalju ranije na spavanje, ali verujem da će mnogi biti zadovoljni.

BJELA KORISTIO DOSIJEE TAJNIH SLUŽBI ZA "SENKE"! Glumica Marija Bergam otkriva da je serija bazirana na poverljivim spisima!

Stanko Pletikosić je u prvoj epizodi predstavljen kao dobroćudni smotanko, ali je već u drugoj nagovestio da nije baš takav. Kako će se dalje razvijati taj lik?

Ovo će biti veliki Laušev povratak na televiziju

Kako je izgledao rad sa Žarkom Lauševićem, koji igra princa Đorđa Karađorđevića?

- Verujem da će ovo biti njegov pravi povratak srpskoj kinematografiji, i to na velika vrata. Žare je sjajan glumac i profesionalac. Drago mi je što sam radio s nekim kog sam gledao kao klinac.

- Prilično će se menjati. Publika će upoznati i njegovu tamnu stranu. On pokušava da prikrije mrak koji nosi, ali neće uspeti u tome. 

Informer

Seks u Srbiji

Srbi nisu navikli da seks, kao što je slučaj u Holivudu, bude u svakom filmu i seriji
Andrija Kuzmanović

Da li ste imali posebne pripreme za scenu seksa koju sa koleginicom Milicom Gojković?

- Ne. Svi smo profesionalci. Srbi nisu navikli da seks, kao što je slučaj u Holivudu, bude u svakom filmu i seriji. Publici nismo pokazali ništa što svi mi ne radimo u svakodnevnom životu.

Hoće li biti još tako vrelih akcija?

- Da. Biće svega i svačega.

Čini se da se Stanku dopala Bojana, koja radi kao patolog, a dočarala ju je glumica Jovana Stojiljković. Hoćemo li u narednim epizodama gledati njihovu romansu?

- Ne smem da otkrivam, ali biće uzajamnih simpatija.

NOVA SERIJA RTS OBORILA REKORD HIT-KRIMIĆA: "Senke nad Balkanom" gledanije od "Ubica..."

Da li ti je bilo teško na setu sa Bjelom, kao što je Stanku sa Androm Tanasijevićem Tanom, kog igra Dragan Bjelogrlić?

- Ne. On nije strog, samo želi da sve bude savršeno, pa nema opuštanja. S njim je uvek dobra atmosfera, mnogo se šalimo, kao deca smo, smišljamo smicalice jedni drugima.

Veruješ li da će ti ova uloga obeležiti karijeru i lansirati te kao što je "Montevideo" Miloša Bikovića i Petra Strugara?

- Ne poredim se sa drugima, a posebno ne sa svojim prijateljima. Uloga u "Senkama" jeste prekretnica, verujem da će mi doneti nešto lepo u karijeri. 

Ko traži zamerku, uvek će je naći

Mnogi su zamerili to što je u seriji prisutan sleng devedesetih.

- Izbacili smo sleng kao što je reč "brate", ali smo igrali moderno, a ne arhaično. Oni koji žele da nađu zamerku, naći će je. Mnoge kolege su me zvale i rekle da im je krivo što nisu u "Senkama" jer je dobra serija, a to mi je najvažnije.

Ruski senzibilitet

Rusi imaju sličan senzibilitet našem, pa verujem da bi im se dopala serija
Andrija Kuzmanović

Misliš li da "Senke nad Balkanom" mogu da se prodaju u inostranstvu, na primer na ruskom tržištu?

- Naravno. Rusi imaju sličan senzibilitet našem, pa verujem da bi im se dopala. Evropa će da prepozna kvalitet i rad uložen u "Senke". One su revolucija kad je reč o hrabrosti i kvalitetu serijskog programa u Srbiji.

Rekao si da ne voliš da snimaš epohu. Zbog čega?

- Zato što se kod nas ona nije radila profesionalno. Vrteli su se isti kostimi iz serije u seriju, ponavljale su se frizure, objekti... Bjelogrlić to radi mnogo ozbiljnije.

SAMO HRVATI ZATEŽU! "Senke nad Balkanom" na svim eks-Ju televizijama, sem u lepoj njihovoj!

Da li je tvoj kolega i prijatelj Viktor Savić razočaran što je već na kraju druge epizode ostao bez glave i uloge?

- Nije mu bilo lako, ali je to stoički podneo. Toliko mu se dopala uloga da mu nije smetalo da bude samo u dve epizode.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija