• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šašić

15.11.2017

19:30

JEZDIĆ SE BIO NAMERAČIO NA GLAVNU ROLU: Nisam želeo ulogu Krojača već Bjelinu!

Kultura

JEZDIĆ SE BIO NAMERAČIO NA GLAVNU ROLU: Nisam želeo ulogu Krojača već Bjelinu!

Podeli vest

Nenad Jezdić kaže da mu je Dragan Bjelogrić nudio da u "Senkama nad Balkanom" igra Mustafu Golubića i Kaluđera, ali da je on hteo da glumi Andra Tanasijevića Taneta

Nenad Jezdić priznaje da nije hteo da igra Krojača u seriji "Senke nad Balkanom", već je želeo glavnu rolu, onu koju tumači autor ovog ostvarenja Dragan Bjelogrlić! Jezda kaže za Informer da je sada srećan što ga je prijatelj i kolega ubedio da se ipak nađe u ulozi šarmantnog mafijaša, koji je postao miljenik gledalaca.

- Nisam hteo da igram ulogu Krojača. "Skromno" sam pitao Dragana: "Ko ti je Tane, hoću ja da ga igram." A onda mi je on rekao: "Pa naravno da ja igram Taneta."

UBEDIO GA
Krojač mi je bio zadnja opcija, ali Bjela me je zadržao na poziciji koju je zamislio
Nenad Jezdić

Zašto ste hteli baš tu rolu?

- Zato što ti je uvek zalogaj u tuđim ustima veći, čovek je proklet, pa tako i ja. Na neki način sam bio nezahvalan, ali sreća je da mi je Bjela veliki autoritet i da me je zadržao na poziciji koju je zamislio. Krojač mi je bio zadnja opcija.

Koja je bila prva opcija?

Dejan Živančević

- Nudio mi je dve opcije u seriji - uloge Mustafe Golubića i Kaluđera... Međutim, meni je sada mnogo draga rola Krojača i hvala Draganu što ju je baš meni dodelio, a nisam imao taj osećaj kad smo počeli da radimo seriju. Kao glumac mogu da mu spočitavam i da se raspravljamo oko uloge, ali kao autoru ne mogu i nemam zamerku.

Jezda i Lauš zajedno i u "Korenima"

Osim u "Senkama", Nenad Jezdić i Žarko Laušević sarađuju i u seriji "Koreni", koju snima RTS po istoimenom romanu Dobrice Ćosića. Informer je u ponedeljak posetio glumce na setu nedaleko od Jagodine, u selu Gornji Račnik. Lauš, koji tumači glavni lik, Aćima Katića, pobegao je od novinarskih ekipa, a Anica Dobra nije htela da razgovara sa nama, već samo da se slika.
S druge strane, Sloboda Mićalović kaže da je srećna što je dobila ulogu Simke, žene koja na sve načine pokušava da produži lozu Katića.
- Simka je svedok gašenja jedne loze i ona radi sve da im se ognjište ne ugasi. Fantastično je to što igram sa Lauševićem i po prvi put sa Anicom Dobrom - rekla je Sloboda.
Jezdić u "Korenima" igra Toleta Dačića, sa kojim će Simka naposletku dobiti dete.
- On je zaslužan za produženje loze Katića. Drago mi je da se ova serija dogodila u pravo vreme i sa jednom od najboljih generacija glumaca - ispričao je Nenad.

Zbog čega vam je posebno draga uloga u "Senkama"?

- Zato što je Krojač lik koji je pojam patriotizma, stradanja i žrtve kanalisao ka kriminalu u vidu svoje male osvete. On spada među sve one ljude koji su nekada zbog zanemarivanja sopstvene žrtve prešli na drugu stranu zakona. Nisu svi bili loši i nisu u ratu svi zločinci. Neka stradaju zločinci, neka pate, ali žrtve moraju da se cene. Na kraju će se ispostaviti da je moj lik crnorukac.

Dejan Živančević

Posle mnogo godina ponovo sarađujete sa Žarkom Lauševićem, koji u "Senkama" igra princa Đorđa. Kako je ponovo raditi sa njim?

Dejan Živančević

- Lauš je mi je bio partner na prvom filmu 1992. godine, pre nego što je otišao iz zemlje. I baš sam ga nedavno podsetio kako mi je tada pomogao i objašnjavao razliku dejstva glumca u krupnom i u širokom kadru. Siti smo se ismejali. Radujem se kao što se on nama raduje i daće Bog da nastavi da snima u Srbiji.

Žao mi je što Hrvati ne prikazuju seriju

Hrvati nisu još otkupili prava za emitovanje, čekaju da vide kako će lik Ante Pavelića biti prikazan. Kako gledate na to?
- Žao mi je jer u seriji imamo tri izvrsna glumca iz Hrvatske, kao i iz Makedonije.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija