• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

13.12.2017

13:15

BRANIMIR BRSTINA: Ja sam publici saopštio da NAŠEG MAKIJA VIŠE NEMA! A, još imam utisak da je tu...

Kultura

BRANIMIR BRSTINA: Ja sam publici saopštio da NAŠEG MAKIJA VIŠE NEMA! A, još imam utisak da je tu...

Podeli vest

Sećam se trenutka kada sam publici u Ateljeu morao da kažem da našeg Marinka više nema, a ja i danas, skoro dve godine kasnije, imam utisak da je tu, poručio je Branimir Brstina u ponedeljak uveče na otvaranju Humanitarne organizacije "Marinko Madžgalj"

Prijatelji i porodica pokojnog glumca okupili su se u jednom beogradskom hotelu kako bi evocirali uspomene na voljenog Makija. Oni su želeli i da podrže rad ovog udruženja čiji je cilj da školuje doktore u inostranstvu kako bi kasnije u Srbiji brže otkrivali rak pankreasa, od kog je preminuo i Marinko.

Dobar čovek i prijatelj

Brstina, koji je upravnik Madžgaljevog matičnog pozorišta Ateljea 212, posebno emotivno je doživeo taj trenutak.

- Sećam se trenutka kada sam publici u Ateljeu morao da kažem da našeg Marinka više nema, a ja i danas, skoro dve godine kasnije, imam utisak da je tu. Verujem da je tu među nama, mlad i zdrav kao ruža - rekao je Brstina.

Vrsni glumac je priznao da je obožavao mladog kolegu.

Informer

- Zavoleo sam ga i kao glumca i kao čoveka. Na momente sam se i divio njegovom radu u pozorištu i onome što je pokazivao na sceni - prisetio se Branimir.

Marinkov najbolji prijatelj i kolega iz grupe "Flamingosi" Ognjen Amidžić kaže da se veoma ponosi ovim humanitarnim udruženjem.

- Novoosnovano humanitarno udruženje biće makar nešto dobro proisteklo iz gubitka koji smo osetili nakon Marinkove smrti. Jako nam nedostaje. Naši lekari moći će preko ovog udruženja da se usavršavaju na polju bolesti pankreasa i nadam se da se nikom drugom neće desiti ono što se desilo mom prijatelju - istakao je Amidžić.
Pevačica Tijana Dapčević nije mogla da sakrije osećanja, pa je pričajući o Madžgalju u jednom trenutku pustila i suzu.

(FOTO) GODINA BEZ MARINKA, A TUGA NE PRESTAJE! Prijatelji i porodica na pomenu Madžgalju

- Njega više nema, ali je duhovno prisutan dokle god ga pominjemo i održavamo sećanje na njega. Bio je dobar čovek i veliki prijatelj - naglasila je tužno Tijana, i dodala da je veoma važno da se odazivamo ovakvim akcijama kako bi u budućnosti spasli što više života.

Bili smo cimeri

Gordan Kičić nam je otkrio da je detinjstvo proveo sa Madžgaljem i da su čak u jednom periodu živeli kao cimeri dok su igrali zajedničku predstavu.

- Mnogo smo vremena provodili zajedno igrajući i putujući zbog predstave "Skup". Živeli smo tokom tih putovanja kao cimeri, mnogo smo se smejali i često igrali "briškule", popularnu igru kartama. Nedostaje, ali u srcima svih nas i kroz ovo udruženje živeće zauvek - kazao je Kičić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija