• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.02.2018

11:40

(ŠOK FOTO) BLUDNIČENJE U POZORIŠTU! Ovakvu predstavu NIKO NIJE OČEKIVAO!

Kultura

(ŠOK FOTO) BLUDNIČENJE U POZORIŠTU! Ovakvu predstavu NIKO NIJE OČEKIVAO!

Podeli vest

Veliko dramsko delo "Iza zatvorenih vrata" Žan Pol Sartra biće uskoro premijerno izvedeno na maloj sceni pozorišta Madlenianum

Ovaj legendarni komad, čija se radnja zbiva u paklu, a glavni junaci su ubice - izdajni, lezbijka i bludnica i čedoubica, izveden je prvi put u Srbiji 1966. sa neverovatnom glumačkom postavom. Ines je igrala Marija Crnobori, Estelu Olga Spiridonović, a Garsena veliki Marijan Lovrić, i sve to u režiji čuvenog Branka Pleše.

Vladimir Ilić

52 godine kasnije, u kultnom delu velikog mislioca i egzistencijaliste koji je sveprisutan i u sadašnjem vremenu, na sceni će bljesnuti Milan Kovačević u ulozi Garsona (istovremeno je i reditelj predstave), Ines igra Jelica Kovačević, a Estelu Jelena Velkovski. Na scenskoj autentičnosti radila je Aleksandra Kovačević.

Predstava obiluje šokantnim i seksualno eksplicitnim scenama, a jedna od junakinja, glumica Jelica Kovačević kaže da joj je bio veliki izazov da tumači lik žene gej seksualnog opredeljenja.

Vladimir Ilić

- Jako je izazvono, uživam u teškim zadacima, trudim se da spoznam to biće u sebi i pronađem pravi put kako bi iznela lik na sceni - kaže Jelica, a na pitanje kakav je njen stav prema gej populaciji, kaže:

- Ja verujem samo u dušu čovekovu i u učenje duše, a Sartr ovde upravo priča o duhovnosti i ljubavi - objašnjava beogradska glumica.

Vladimir Ilić

Jelena Velkovski tumači težak lik čedomorke.

- Težina, slojevitost i dubina Sartrovih likovaje toliko inspirativna i uzbudljiva, da svakim čitanjem, svakom probom otkrivamo jednu novu nijansu i značenje, čini mi se da i dalje istražujemo i uvek pronađemo novi detalj i novu boju ove drame. Svakako da je izazov i na neki način nosi teret očekivanja takvog pisca, ali isto tako daje sasvim dovoljno i inspiracije za sigurnost i lepotu igre - kaže Velkovska.

Vladimir Ilić

Milan Kovačević kao reditelj donosi jednu snažnu priču o životima svih nas - o empatiji, razvratu, bludničenju, ubistvima, ljubavi, izdaji, kukavičluku, seksualnosti i spoznaji. 

Premijera predstave "Iza zatvorenih vrata" očekuje se tokom narednog meseca u Madlenianumu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija