• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

01.03.2018

20:09

ŽAO MI JE ŠTO GLOGOVAC NEĆE VIDETI SVOJU POSLEDNJU ULOGU: Reditelj filma "Južni vetar" Miloš Avramović  o saradnji SA LEGENDARNIM UMETNIKOM!

Kultura

ŽAO MI JE ŠTO GLOGOVAC NEĆE VIDETI SVOJU POSLEDNJU ULOGU: Reditelj filma "Južni vetar" Miloš Avramović o saradnji SA LEGENDARNIM UMETNIKOM!

Podeli vest

Reditelj filma "Južni vetar" kaže da mu je krivo što Nebojša Glogovac nije doživeo da sebe gleda kao mafijaša na velikom platnu

Reditelj filma "Južni vetar" Miloš Avramović kaže da mu je žao što Nebojša Glogovac nije doživeo da pogleda svoju poslednju ulogu, koju je odigrao upravo u ovom ostvarenju. Direktor serije "Senke nad Balkanom" opisuje kako je izgledala saradnja sa glumcem koji je maestralno dočarao lik vođe kriminalnog klana.

Strašan osećaj

- Osećaj da smo izgubili Nebojšu je strašan i nepodnošljiv. Prerano i tragično smo ostali bez divnog čoveka i kolege. Žao mi je što neće biti sa nama na premijeri, gde bi uživao u plodovima našeg zajedničkog rada. A ne obazirem se previše na to što je ovo njegova poslednja uloga. Pa, svaki dan, svaka uloga i svaki korak mogu da budu poslednji - priča Avramović i dodaje da je još u toku pisanja scenarija za "Južni vetar" znao da će Glogovac igrati bitnu ulogu u tom filmu:

- Nisam u potpunosti bio zadovoljan kako je napisan lik

Višak prostora

Nikad se nije gurao niti tražio višak prostora na štetu kolega, jer nije imao potrebe za tim

Miloš Avramović

glavnog negativca u filmu. Bio je na ivici da bude jednodimenzionalan i previše iritantan. Želeo sam da tu ulogu odigra ozbiljan glumac koji bi mogao da joj da mesa, biografiju, psihologiju. Nebojša mi je, sa svim svojim kvalitetima, bio prvi izbor i lako smo se dogovorili.

Reditelj objašnjava kako je Glogovac reagovao kada mu je ponudio rolu vođe bande.

- Čuli smo se i razgovarali o ulozi dok je bio u Kanadi sa predstavom "Hadersfild". Dopao mu se tekst, posebno likovi, i dijalozi. Rekao mi je: "Napokon da se ovakvom temom bavi neko ko zna o čemu priča." Shvatio sam to kao kompliment, ali opet mi je nekako bilo neprijatno - ističe Miloš.

Glumački instinkt

On napominje da je snimanje bilo veoma naporno, ali da je Nebojša u svakom trenutku bio pravi profesionalac.

Čuli smo se u decembru, pitao me je za scene

Avramović se priseća da se sa Glogovcem poslednji put čuo početkom decembra i da su pričali o scenama u "Južnom vetru".

- Poslednji put smo se čuli, čini mi se, početkom decembra prošle godine. Interesovao se kako su ispale neke scene, dokle smo stigli sa montažom i slično. Nebojša je bio sjajan tip. Duhovit, inteligentan, inspirativan... - kaže Avramović.

- Imao je strašan glumački instinkt. Ako bi primetio neki problem u sceni, samo bi me povukao u stranu i rekao jednu ili dve reči, koje su bile tačne i precizne. Nikada nije predlagao nešto što nije u interesu celine i krajnjeg rezultata. Nikad se nije gurao niti tražio višak prostora na štetu kolega, jer nije imao potrebe za tim. Jednostavno, bio je previše talentovan da bi se time bavio - priča naš sagovornik.

Premijera krimi-trilera "Južni vetar" zakazana je za 14. novembar 2018. godine, a pored Glogovca u filmu između ostalih igraju i Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić, Miloš Timotijević, Srđan Todorović, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić i Aleksandar Berček.
Saša Kostić




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vesna

pre 6 godina

Vreme prolazi kao nemi svedok praznine koja je ostala nakon sto je Glogi otisao. Bio je neponovljiv. Skroman u svojoj velicini. Dragocen. Neprocenjive vrednosti. Nedostajace za sve sto nije odigrao, za sve cime nas nije dodatno oplemenio lepotom svog bica i svog raskosnog talenta. A opet, sve sto je ostavio za sobom, trajace...i sijace kao spas u buri moralnog potopa.

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija