• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

28.03.2018

20:38

​NASLEDNIK MILENKA ZABLAĆANSKOG SIN IVAN OTKRIVA: Ćetković mi je pomogao da u Nemanjićima dobro odigram skitnicu!

Kultura

​NASLEDNIK MILENKA ZABLAĆANSKOG SIN IVAN OTKRIVA: Ćetković mi je pomogao da u Nemanjićima dobro odigram skitnicu!

Podeli vest

Sin Milenka Zablaćanskog Ivan zasijao je u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine" u ulozi beskućnika koji spasava Rašku i Stefana

Sin pokojnog glumca Milenka Zablaćanskog Ivan Zablaćanski odigrao je odličnu epizodnu ulogu u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine", a on tvrdi da mu je u tome mnogo pomogao kolega Vojin Ćetković.

Talenat je nasledio od oca, koji je preminuo pre deset godina od povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nezgodi. Ipak, mladi glumac nikada nije hteo da se reklamira na konto njegovog imena.

Skroman, talentovan i odmeren, i danas pokušava mnogo toga

Nismo se družili

Imao sam baš lep odnos s Vojinom, iako nije bilo puno prilika da se družimo van snimanja zbog velikih obaveza

Ivan Zablaćanski

da nauči od starijih kolega:

- Od Vojina Ćetkovića sam tokom snimanja dobio nekoliko korisnih smernica i saveta kako bih svoj lik doneo što verodostojnije i bolje. Imao sam baš lep odnos s njim, iako nije bilo puno prilika da se družimo van snimanja zbog velikih obaveza - kaže Zablaćanski, kog smo do sada imali priliku da gledamo i u serijama "Ubice mog oca"i "Ravna gora". Ipak, priznaje da mu je ova uloga posebno draga:

- Kao svakom mladom glumcu, veoma mi znači uloga u ovako velikom projektu kao što su "Nemanjići". Na račun uloge Brane dobio sam dosta pozitivnih kritika i to mi je bilo drago da čujem. Osim toga, ovo je bila odlična prilika da sarađujem sa starijim i iskusnijim kolegama, od kojih se uvek uči. Naravno, i sa rediteljem Markom Marinkovićem, kao i celokupnom produkcijom RTS-a.

U ovom ostvarenju Ivan glumi skitnicu koja u teškim trenucima želi da pomogne Stefanu Nemanjiću i Raški. Posao mu je umnogome olakšala

Milena igra moju tetku Tisu

Prijala mi je i saradnja sa Milenom Pavlović, koja igra moju tetku Tisu. Mi smo skitnice i izmišljeni likovi

Ivan Zablaćanski

i Milena Pavlović, koja mu je direktna partnerka:

- Prijala mi je i saradnja sa Milenom Pavlović, koja igra moju tetku Tisu. Mi smo skitnice i izmišljeni likovi. Moj junak je od sebe napravio da izgleda kao da je bolestan da ga ne bi odveli u rat. On je neko ko ne želi da učestvuje u ratu ni na koji način - objašnjava Zablaćanski mlađi.

Nosio sam težak kostim na plus 40

Ivan priznaje da mu nije bilo lako na snimanju jer je usred leta morao da bude slojevito obučen:

Mnogi me prepoznaju po ocu

Zablaćanski kaže da je svestan odgovornosti koju njegovo prezime nosi:

- Pravdam i branim svoje ime i prezime i želim da me prepoznaju i po mojim uloga. Ipak, otac mi je bio veliki glumac i mnogi me još uvek prepoznaju kao njegovog sina. Moj odnos prema poslu se vidi kroz to što radim, a tu odgovornost sam naučio od svojih roditelja.

- Nosim baš težak kostim i masku koja dočarava kraste na mom licu. Ceo proces šminkanja i kostimiranja trajao je oko sat i po. Bilo je naporno što smo u onim teškim i pretoplim kostimima u avgustu snimali na plus 40 stepeni u nekoj peščari. Uz sve to smo morali da se grejemo uz vatru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Da li je ljubimcima dozvoljen ulazak u gradski prevoz? Postoji pravilnik, evo šta kaže zakon
Društvo

Da li je ljubimcima dozvoljen ulazak u gradski prevoz? Postoji pravilnik, evo šta kaže zakon

Da li je psima i mačkama dozvoljen ulazak u gradski i prevoz pitanje je koje će uglavnom izazvati najviše polemike, rasprave, pa i svađe između dva "klana", podeljenih na "za" i "protiv". Iako na terenu možete videti vlasnike koji se voze sa svojim ljubimcima koji vire iz transportera ili naručja ili torbi, postoje i izdvojeni slučajevi gde vozači ne žele da ih prime u svoje vozilo.

07.05.2024

20:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija