• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

02.04.2018

19:38

ĆETKOVIĆ ME JE NAUČIO DA GLUMIM:  Vučić Perović o ulozi Bogdana, DESNE RUKE STEFANA NEMANJIĆA!

Kultura

ĆETKOVIĆ ME JE NAUČIO DA GLUMIM: Vučić Perović o ulozi Bogdana, DESNE RUKE STEFANA NEMANJIĆA!

Podeli vest

Vučić Perović, koji glumi Bogdana u istorijskoj drami RTS "Nemanjići - rađanje kraljevine", kaže da se oko svake scene obavezno savetovao sa iskusnijim kolegama

Vučić Perović, koji je debitovao u sinoćnoj epizodi serije "Nemanjići - rađanje kraljevine" igrajući Bogdana, koji je desna ruka Stefana Nemanjića, kaže da su mu Vojin Ćetković i Miki Krstović pomogli da savlada ulogu!

Mladog glumca je publika upoznala kao Metodija u "Sinđelićima" i kao Bugija u "Vojnoj akademiji", a pamti ga i po rečenici da će "ukoliko se za pet godina ne snađe u glumi, otići na Aljasku da čuva irvase".

Vučić veruje da mu je hit serija reditelja Marka Marinkovića koja se nedeljom emituje na RTS pomogla da još bolje ispeče zanat, i to uz nesebičnu pomoć starijih kolega.

- Mnogo vremena na setu sam provodio sa Vojinom Ćetkovićem,

Direktni partneri

Mnogo vremena na setu sam provodio sa Vojinom Ćetkovićem, jer mi je on direktni partner u brojnim scenama

Vučić Perović

jer mi je on direktni partner u brojnim scenama. Takođe i sa Mikijem Krstovićem, iako je njegov lik Adam u seriji poginuo pre nego što sam se ja pojavio. S njima sam se stalno konsultovao oko pojedinih scena i kako ćemo nešto da odigramo. Njihovi saveti su zlata vredni.

Znači li to da si od njih mnogo naučio?

- Naravno. Mi mlađi glumci volimo da se konsultujemo sa starijim i iskusnijim kolegama. Na primer, ako mi kažu: "Možda je bolje da to uradiš ovako", ja onda napravim kompromis između onoga kako sam mislio da treba i kako su mi oni rekli. Svi smo se dobro slagali. Drago mi je kad se setim tog perioda.

Šta posebno pamtiš?

- Proveli smo nedelju dana u Novom Pazaru. Imali smo nekoliko prelepih noći tamo, mnogo dobro smo se zabavljali, smejali, družili... Posebno s kolegom Ivanom Zablaćanskim, bili smo nerazdvojni. Predivan je taj Novi Pazar. Ljudi su nam pokazali neverovatno gostoprimstvo. Uvek ću to pamtiti.

Koliko ti znači to što učestvuješ u jednom tako velikom i značajnom televizijskom projektu?

- To je neprocenjivo iskustvo! Nikada pre nisam jahao konja, niti nosio tako fascinantne uniforme i kostime. Kad se završi rad na filmu, seriji, predstavi, pamti se proces stvaranja. Gde ste šta snimali, ko se s kim družio... Voleo bih da imam što više takvih iskustava, samo neka se gomilaju.

Ko je Bogdan, kog igraš?

- On je sin jednog ugljara koga igra pokojni Bogoljub

Ne gledam sebe

Nisam odgledao nijednu epizodu "Nemanjića", kao što nisam gledao ni prethodne serije u kojima sam igrao

Vučić Perović

Mitić Đoša. Bogdan je blizu svoje kuće sreo Stefana Nemanjića i odlučio da sa njim ode na dvor. Kada se Stefan ponovo vratio na presto, moj junak je postao njegova desna ruka i upravnik dvora.

Da li si zadovoljan kako si dočarao taj lik?

- Sebe nikad ne gledam. Nisam odgledao nijednu epizodu "Nemanjića", kao što nisam video ni prethodne serije u kojima sam igrao. Slabo se družim sa televizorom.

Proslavio se kao zavodnik iz "Sinđelića"

Perović se proslavio ulogom zavodnika Metodija u seriji "Sinđelići". On je igrao najstarijeg sina glavnog junaka Sretena, za kojim su devojke odlepljivale.

Kritike me ne zanimaju, već samo moja uloga

Kako si reagovao na kritike na račun kvaliteta serije?

- Čuo sam neke loše komentare. Razumem da se nekome serija ne dopada, ali ima mnogo gorih stvari na našim kanalima, pa nikom ništa. Podigla se velika prašina oko svega toga, ali ja sam samo čovek koji se bavi glumom i može da priča o svojoj ulozi.

- Sličnost između mene i Metodija svakako postoji. Samo mi je trebalo malo vremena da se prisetim tog perioda, i ponovo ga oživim. Da pojačam malo tu neku infantilnu stranu sebe - ispričao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija