• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.04.2018

12:22

(VIDEO) ČISTA PERVERZIJA! Da li je ovo NAJŠOKANTNIJA POZORIŠNA SCENA u Srbiji ikada!

Kultura

(VIDEO) ČISTA PERVERZIJA! Da li je ovo NAJŠOKANTNIJA POZORIŠNA SCENA u Srbiji ikada!

Podeli vest

Pozorišna predstava "Iza zatvorenih vrata" koja se igra u Madelinijanumu šokira publiku, što briljantnim tekstom legendarnog Žan Pol Sartra, ali i umetničkim bravurama glumačkog trija - Jelica Kovačević, Jelena Velkovski i Milan Kovačević, koji su često na ivici tabua

Naime, u ovom provokativnom delu jedna homoseksualka, jedan kukavica i preljubnik i žena čedoubica nalaze se u krugu Sartrovog pakla. 

Jelica Kovačević koja igra Sartrovu lezbejku donosi na scenu provokaciju i nagoni svoja druga dva "dželata" da priznaju svoje grehe i ispuste dušu jer su predodređeni da zauvek ostanu zajedno Strast i kukavičluk se mešaju u znoju zabluda i grehova koje su načinili na zemlji ne priznajući sebi stravične grehove koje su načinili.

Ipak, ono što publiku u Madlenijanunu najvše šokira svakako je eksplicitna lezbo scena između dve junakinje, kakva još nije viđena u našem pozorištu, a jedna od akterki, glumica Jelica Kovačević kaže:

- Uloga je zahtevna, igram homoseksualku i ubicu koja je mrtva u Paklu. Sartr je filozof, a želimo da ga približimo savremenoj publici i da oživimo likove kako bi se publika identifikovala sa njima kroz emociju i zavolela ih. 

Promo

Arijevska lepota i šarm glavni su aduti Jelice Kovačevi, ali bez obzira na talenat i rad koji je sveprisutan ,ona je svesna svojih nedostataka i slabosti, pa su česta preispitivanja sastavni deo njene svakodnevice. 

Ovu godinu započela je upravo ulogom u predstavi "Iza zatvorenih vrata", nastavila predstavom "Ovde" i najavljuje još dve premijere do kraja pozorišne sezone.

- Važno je napraviti balans, ali i najteže. Uloge definitnvno biram stomakom - tačnije srcem. Ovaj posao sam izabrala iz ljubavi - jednostavno volim da volim, u životu i na sceni. Bez ljubavi je hladno. A u Sartrovom Paklu nije nimalo hladno. Naprotiv! - kaže Jelica.

Priliku da uživo pogledate "Iza zatvorenih vrata" imaćete u Madlednijanunmu već 20. maja, od 20 časova, na Maloj sceni.

POGLEDAJTE JEDNU OD "NAJSPORNIJIH" CENA KONTROVERZNE PREDSTAVE:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija