• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Barjaktarević

11.05.2018

10:40

DESANKI U ČAST! 120 godina od njene posete Vranjačkoj Banji

Kultura

DESANKI U ČAST! 120 godina od njene posete Vranjačkoj Banji

Podeli vest

,,Na Desankin dan,, naziv je manifestacije kojom  Vrnjačka Banja obeležava 120 godina od posete pesnikinje srpskoj kraljici turizma

  -Vrnjačka Banja ne prestaje da odaje počast velikoj srpskoj pesnikinji Desanki Maksimović, koja je pre tačno 120 godina prvi put posetila Vrnjačku Banju, te se u njenu čast u sredu, 16. maja, na Mostu ljubavi održava sada već tradicionalna pesnička svetkovina. Desanka je prilikom jednog od svojih boravak u Banji izjavila da se pored njene Brankovine duboko u njenom srcu nalazu upravo i Vrnjačka Banja, mesto gde se na malom prostoru spaja mnoštvo raznolikosti, te da je to prostor gde je priroda u punoj boji i izgleda kao da je upravo sišla sa slikarskog platna. "Izabrali smo baš taj datum, 16. maj, jer je upravo to rodjendan čuvene pesnikinje Desanke Maksimović i na taj način joj odajemo počast- kaže Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije u Vrnjačkoj Banji.

  Organizatori manifestacije iz Turističke organizacije Vrnjačka Banja naglašavaju da su ovogodišnji gosti "Desankinog dana" čuveni muzičar i voditelj Minja Subota, pisac Vladimir Blagojević, glumice Milica Mandić i Katarina Jeličić. Ovog puta mladi i talentovani recitatori iz vrnjačke Gimnazije, kao i sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo recitovaće Desankine pesme.

   Program počinje u 12 časova i predviđeno je da traje 60 minuta, na Mostu ljubavi, koji je bio motiv jedne od najlepših Desankinih ljubavnih pesama "Molitva za ljubav".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksandra

pre 5 godina

Desanka Maksimović je pre 120 godina rođena u Rabravici kod Valjeva. Jedino ako su je roditelji kao bebu dovodili u Vrnjačku Banju...

Lala iz Banata

pre 5 godina

Uzmite knjigu...Bolje nego budalastine...!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija