• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.05.2018

21:25

KOFER IZ BERLINA! Jelena Bačić Alimpić promovisala novi roman

Kultura

KOFER IZ BERLINA! Jelena Bačić Alimpić promovisala novi roman

Podeli vest

U hotelu Moskva održana je  promocija novog romana Jelene Bačić Alimpć "Kofer iz Berlina", priče o dve žene, dva grada i jednom zločinu. Napisan s istančanom pažnjom za istorijske pojedinosti i pun emotivnog naboja, ovo je dirljiv i intrigantan roman koji će vam vratiti veru u beskrajnu moć ljubavi

Na promociji su pored autorke govorili Jasmina Radojičić, urednica knjige, i Dejan Papić, direktor Lagune.

Dejan Papić je istakao da "Jelena ima problem što se rodila u Srbiji. Da se rodila u Americi, recimo, njeni tiraži bi bili milionski, po njenim knjigama bi se snimali filmovi, bila bi svetski bestseler autor. Jelena je i pored toga pisac koji probija granice i jezika i teritorije, ona je svetski pisac koji piše na srpskom jeziku i to na način koji vam ne dozvoljava da knjigu ispustite iz ruku."

Promo

Jasmina Radojičić je istakla da je rad na knjizi sa Jelenom za nju bilo neverovatno iskustvo.

- Mnogo sam naučila i o svom poslu i o književnosti i o pisanju, a pre svega sam stekla i dragocenog prijatelja. Ovo je pre svega knjiga koja govori o ženskoj posvećenosti, požrtvovanosti, upornosti i, ne manje važno, o ženskoj solidarnosti. Upravo su ovo razlozi što će ova knjiga naći put do velikog broja čitalaca, a mnogi će se i prepoznati. Mogu slobodno da kažem da je ovo Jelenina najbolja knjiga do sada -rekla je Jasmina Radojčić.

Promo

"Kofer iz Berlina" odlikuje mešavina žanrova – i ljubavna priča i uzbudljivi triler i istorijski kontekst – ali ono po čemu je Jelena prepoznatljiva, duboka emocija, nosi i ovu knjigu.

"Knjiga je zaista prepuna emocija. Imala sam sreću da upoznam Veru, istoričarku umetnosti iz Sankt Peterburga, po kojoj jedna od junakinja i nosi ime. Ona mi je pričala o svojoj porodici stradaloj za vreme opsade Lenjingrada i to mi je bilo neprocenjivo iskustvo, pored obilaska istorijskih muzeja, arhiva, ulica kojima sam hodala a koje pominjem u knjizi, a isto važi i za Berlin. Više od godinu dana sam istraživala, a napisala sam je u dahu prepunom emocija za mesec i po dana."

Odlomak iz knjige pročitala je Višnja Obradović, glumica Srpskog narodnog pozorišta. Specijalna gošća bila je Tanja Banjanin koja je otpevala dve numere, dok je za muzički deo programa bio zadužen Sava Vuković sa bendom.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija