• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

13.06.2018

19:57

MIRA BANJAC STALA U ODBRANU KOLEGINICA: Boli me kad za mlade glumice kažu DA SU PROSTITUTKE!

Kultura

MIRA BANJAC STALA U ODBRANU KOLEGINICA: Boli me kad za mlade glumice kažu DA SU PROSTITUTKE!

Podeli vest

Mira Banjac je ogorčena što je javnost njene koleginice stavila u isti koš sa starletama i pevačicama. Ona napominje da većina glumica potiče iz patrijarhalnih porodica i da je njihov posao da se skidaju zbog uloge

Mira Banjac je besna što su starlete i ostale dame sumnjivog morala okupirale televiziju i postale glavne zvezde, dok za glumice koje se skidaju na filmu javnost govori da su - prostitutke. Slavna glumica u intervjuu za Informer kaže da je krajnje vreme za promenu takvog stava o njenim koleginicama.

- Vidite ove iz šou-programa, njih niko ne tretira kao seksualne objekte, nego samo glumice! To me mnogo boli, jer se nijedna moja koleginica nikad nije prostituisala, niti dala povoda da se stvori takvo mišljenje o njima u narodu. Većina mojih koleginica potiče iz patrijarhalnih i dobrih porodica, tako da nema mesta tim pričama da se prostituišu.
Zašto su onda neke glumice okarakterisane kao dame lakog morala?
- To mišljenje je možda narod formirao o glumicama davnih godina, dok su još postojala putujuća pozorišta. Možda su tada seljaci smatrali da je nemoralno da se jedna žena javno poljubi s muškarcem, iako joj je to posao, kao i da se skine naga za neku ulogu. Zbog čega niko pevačice nije okarakterisao kao seksualne objekte, nego samo glumice, eto to mi nije jasno.

printscreen

U LEGENDARNOM FILMU "LEPOTA POROKA" Mira Banjac i Petar Božović

Nudizam
Naš narod ni danas nije prihvatio nudizam kao nešto normalno, već je to i dalje tabu tema. Meni je, s druge strane, drago da vidim lepo telo
Mira Banjac

Da li biste se vi skinuli zbog neke uloge?
- Naš narod ni danas nije prihvatio nudizam kao nešto normalno, već je to i dalje tabu tema. Meni je, s druge strane, drago da vidim lepo telo. Ali ja se nikad nisam i ne bih usudila da se skinem gola zbog uloge.

Kako su onda ljudi još pre 30 godina prihvatili film "Lepota poroka", u kome ste glumili, a koji je obilovao provokativnim scenama?
- Za divno čudo, nismo naišli na kritike i osude naroda zbog erotskih scena u filmu. Nama je tada bio potreban kadar u kome će biti mnogih nagih osoba, takoreći, masovka. I tada se na Adi Bojani, gde smo i snimali, pojave neki češki turisti. Ja kažem reditelju: hajde da ih pitamo da snime scenu, i oni pristanu!

printscreen

LEPOTA POROKA

Mislite li da je bila potrebna hrabrost da se 1986. godine snimi takav projekat?
- U to vreme je "Lepota poroka" bio pravi bum. Cela radnja filma nije bila samo dobro smišljena turistička priča, kako bi se prikazalo kakvo je to letovanje na Adi Bojani, već je ceo scenario duboki umetnički izraz reditelja.

PETAR BOŽOVIĆ: NEDOSTAJE MI JUGOSLAVIJA, tada nisam brinuo o novcu, legendarni glumac ŽALI ZA PROŠLIM VREMENIMA

Ranije glumci nisu brinuli o parama

Koliko je ranije bilo lakše baviti se glumom?
- Pre 20, 30 godina niko od reditelja vas nije gurao i požurivao da snimate scene kako se ne bi odužilo snimanje, jer nema dovoljno novca ili budžeta. Nekada glumci nisu morali da brinu da li će biti isplaćeni na vreme. Imali smo vremena i za šalu i za rad. Danas je sve drugačije, radi se pod većim pritiskom.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Magazin

Džet set

Srbija