• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

18.07.2018

17:59

NAUČIO SAM DA PUCAM NA KRIMINALCE! Radoš Bajić glumi u trećoj sezoni "Ubica mog oca"

Kultura

NAUČIO SAM DA PUCAM NA KRIMINALCE! Radoš Bajić glumi u trećoj sezoni "Ubica mog oca"

Podeli vest

Glumac i režiser priznaje da mu je bilo čudno da barata s pištoljem i da je rado prihvatao savete mlađih kolega Vuka Kostića i Marka Janketića

Radoš Bajić je dobio ulogu u trećoj sezoni popularne serije "Ubice mog oca". Slavni glumac otkriva da igra penzionisano vojno lice, koje će spasavati porodicu iz kandži kriminalaca.

Autor čuvene serije "Selo gori, a baba se češlja" priznaje da je njegova uloga mala, ali veoma bitna i da se dosta razlikuje od svega što je radio u veoma bogatoj karijeri.

Uzbudljivo na setu

- Uloga mi je vrlo zanimljiva, provlačiće se kroz dobar deo serije. Igram tasta inspektora Mirka, kojeg glumi Marko Janketić, odnosno oca njegove supruge. Zaplet nastaje kada Mirko upadne u probleme, kriminalci dolaze do njegove porodice, a onda ja uzimam stvar u svoje ruke i pokušavam sve to da rešim - priča glumac i reditelj, koji prvi put glumi u kriminalističkom žanru.

- Imam akcione scene s pištoljem, bilo je veoma uzbudljivo na setu. Malo sam se čudno osećao dok sam, snimajući te kadrove, držao pištolj, ali ova uloga je bila baš zanimljiva, skroz je drugačija od onih koje sam poslednjih godina igrao na televiziji i filmu - priča Bajić.

POZNATI REDITELJ POČEO SNIMANJE NOVOG OSTVARENJA! BJELA: Pomiriću SRBE I HRVATE!

Informer

Prepoznao talenat

On ističe da mu je posebno drago što je sarađivao s mladim glumcima poput Vuka Kostića i Marka Janketića, koje je savetovao, ali i od kojih je rado prihvatao savete.

- Igram s Vukom Kostićem, koji glumi inspektora Aleksandra Jakovljevića, ali više zajedničkih scena imam s njegovim najboljim drugom Mirkom Pavlovićem (Marko Janketić). Obojica su dobri glumci, odlični momci, mladi su i na neki način sam im bio podrška. Pitali su me za neke savete, ali i ja njih jer su u seriji od početka i samim tim su bolje upućeni u sve aspekte. Javno sam ih pohvalio i želim da podržim ne samo njih dvojicu već i ceo projekat - kaže Bajić, objašnjavajući kako je započeo saradnju s rediteljem "Ubica" Predragom Antonijevićem.

- Pozvao me je iz Amerike i rekao: "Moraš da igraš u 'Ubicama'". Bilo mi je veoma drago i odmah sam prihvatio poziv. Rekao mi je i da sam sada sazreo kao glumac i da sam odličan za ozbiljnije uloge i u serijama i u filmovima. Prepoznao je moj glumački talenat - zaključuje Bajić, koji je s Antonijevićem sarađivao i na filmu "Zaspanka za vojnike", koji će premijerno biti prikazan u avgustu na Filmskim susretima u Nišu.

Lakše je biti glumac nego režiser

Radoš Bajić ističe da mu je prijalo da napokon radi samo kao glumac.
- Za mene, koji poslednjih 15 godina radim isključivo autorske projekte u kojima i glumim, bilo mi je prijatno osveženje kada sam došao u drugu ekipu kao glumac. Bukvalno kao da sam otišao na neki egzotični odmor jer, verujte mi, mnogo je lakše doći na set kao glumac, odraditi ono što ti se kaže, nego kada si režiser i autor, pa moraš da vodiš računa o svemu. Biti glumac je bajka - rekao je Bajić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Najzad

pre 5 godina

Stvarno sam se već brinuo kako smeju bez Radoša da snimaju - šta god već snimaju. Sećam se jednog intervjua sa Radošem... Bilo mi ga je žao, kaže: Za vreme Miloševića nije bio u milosti onih koji odlučuju...("Večni Milošević" trajao 12 god.) A BRE RADOŠE.... OD TEBE I TVOJE PORODICE, RODBINE I KOMŠIJA I ONIH KOJI "SU U TVOJOJ MILOSTI" NE MOŽE NIKO DRUGI NIŠTA U OVOJ SRBIJI DA SNIMI VEĆ 17 GOD.

Ceca

pre 5 godina

Rados i njegova porodica prave sjajne serije i filmove, to nije samo moje subjektivno misljenje, gledanost svake od njih dokazuje da ih narod voli, i ne razumem cemu potreba da se pljuje na ovakav nacin neciji rad! On je za razliku od vecine nasih autora i reditelja istinski ocuvao i nasu kulturu i istoriju, i doneo humor u teskim vremenima, dakle nazalost snimaju i drugi i bilo bi bolje kad bi se vise ugledali na serije i filmove Radosa Bajica!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija