• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

12.08.2018

12:24

(FOTO) PRVA TRUBA GUČE ZA INFORMER: Sanjao sam ovo, vežbao sam od jutra do mraka godinu dana!

Kultura

(FOTO) PRVA TRUBA GUČE ZA INFORMER: Sanjao sam ovo, vežbao sam od jutra do mraka godinu dana!

Podeli vest

Zvuci trube kidali su nebo nad Dragačevom tokom 58. Sabora trubača! Titulu Prve trube, prema odluci Stručnog žirija, kojim je predsedavao kompozitor Zoran Hristić, poneo je Stefan Mladenović iz Vranja

Pobednik za Informer kaže da se godinu dana spremao za takmičenje u Guči.

- Sanjao sam ovo, maštao sam da budem Prva truba. Vežbao sam godinu dana bez prestanka, od jutra do mraka. Kada sam čuo spikera kako izgovara moje ime, pogledao sam u drugove iz orkestra i tada mi je pao mrak na oči, ne znam kako sam izašao da primim nagradu - kaže Stefan Mladenović, unuk čuvenog trubača Ekrema Mamutovića.

A. Grbović

Prema odluci žirija, kapelnik Marko Gligorijević iz Bajine Bašte ima najbolji orkestar. Ovaj mladi trubač, koji je nedavno dobio sina, kaže da se nije nadao ovoj nagradi.

- Pokidali smo, čini mi se da nikada bolje nismo svirali. Rekao sam ti, brate, prve večeri Sabora, kad smo sedeli u kafani, da osećam čudnu energiju, e, ovo je to, brate. Trud i rad su se isplatili - kaže Marko i dodaje da će svom tek rođenom sinu, kada malo poraste, pričati o Saboru u Guči kako bi i njega "inficirao" trubom.

A. Grbović

Zlatna truba, po mišljenju publike,  otišla je trubaču Marku Trnavcu. Ovaj trubač, koji je nagradu slavio do zore u jednom restoranu u Guči, kaže da se sa trubom druži od detinjstva.

- Naš orkestar je mlad, u proseku imamo 24 godine, tako da je vreme pred nama. Nisam dodirivao pod na bini kada sam čuo svoje ime - kaže Marko.

A. Grbović

Za najboljeg basistu proglašen je Rajan Bozan a najbolji tenorista je Bojan Ćirković. Ivan Đenadić iz Nove Varoši nagrađen je za najboljr muziciranje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija