• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ALEKSANDRA SPASOJEVIĆ

30.10.2018

21:43

NASLEDNICA NAJLEPŠE SRPSKE GLUMICE O ULOZI U SERIJI "KORENI":  Mama me ne savetuje, već moj profesor Pele!

Kultura

NASLEDNICA NAJLEPŠE SRPSKE GLUMICE O ULOZI U SERIJI "KORENI": Mama me ne savetuje, već moj profesor Pele!

Podeli vest

Mina Sovtić, koja u "Korenima" igra Olgu Tošić, kaže da se za pomoć radije obraća starijem kolegi Draganu Petroviću nego svojoj majci Anici Dobroj

Mina Sovtić, koja u seriji RTS "Koreni" igra Olgu Tošić, otkriva da se oko uloga ne savetuje sa majkom Anicom Dobrom, već sa svojim profesorom Draganom Petrovićem Peletom!

Mlada glumica se preksinoć pojavila u drugoj epizodi ostvarenja snimljenom po kultnom romanu Dobrice Ćosića i odmah svojom lepotom očarala publiku.

Ponosan na učenike

Mada mnogi misle da su joj najvrednije one pouke koje dobija od majke, naše proslavljene glumice, Mina objašnjava zbog čega nije tako.

- Mama mi ne daje savete, već moj profesor Dragan Petrović Pele. On je mnogo objektivniji nego neko ko mi je blizak. Ponosan je na rad svojih učenika, ali ume i da nas iskritikuje. Verujem u njegov sud i mnogo mi znači. Trudim se da prihvatim kritike i popravim ono što mi sugeriše - priča Sovtićeva za naš list.

Na pitanje kako je Anica reagovala na njeno pojavljivanje u "Korenima" i da li joj je žao što nemaju zajedničke scene u ovoj seriji, njena naslednica odgovara:

- Nije gledala. Imala je te večeri predstavu. Mislim da je bolje što nemamo zajedničke scene u seriji. Ja nju cenim i privatno i poslovno, obožavam da je gledam u pozorištu, ali smatram da svaka od nas ima svoj put. Ne treba potencirati to da sam ćerka Anice Dobre.

Mina ističe da je ponosna na to što se kao početnik u glumi našla u ekipi u kojoj su velikani poput Bogdana Diklića, Nenada Jezdića i Žarka Lauševića.

- Zaista velika imena igraju u "Korenima". Najviše scena sam imala sa Radovanom Vujovićem i Bogdanom Diklićem. Bili su fenomenalni. Inspirisali su me da budem što bolja. Imala sam tremu od Diklića, delovao mi je strogo, a u stvari je predivan. Pričali smo o glumi, životu, knjigama. Nikada to neću zaboraviti - priseća se glumica i dodaje:

- Moram da pohvalim i Igora Đorđevića, koji igra Đorđa Katića. On je vrhunski glumac. Mislim da smo dobili nekoga ko će moći da parira našim velikanima.

Svakodnevno mučenje

Ćerka Anice Dobre i biznismena Miodraga Sovtića podseća da se "Koreni" bave teškim životima žena i napominje da joj je uloga Olge veoma draga.

- Žene u seriji imaju ogromnu snagu, ali su je fokusirale na to da izdrže svakodnevno mučenje. Olga ne mora kao Simka da radi u polju i čisti kuću, ali mora da se povinuje željama svog oca.

Vremenom, ona kreće da gradi svoj stav i da ga pokazuje. Zaista voli Vukašina Katića i pokušava da ga zaštiti od oca - objašnjava naša sagovornica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ajde ajde

pre 5 godina

Bices i ostaces cerka Anice Dobre. Ne razumem zasto se neko stidi svog uspesnog roditelja? Kompleksi. Kako sr recimo Zika Todorovic nije nikada stideo, vec je radom i talentom stvorio od sebe vrhunskog glumca. Mala je iskompleksirana i treba da shvati da joj je ime majke itekako korisno, a ne stetno. Nego, rad, rad, rad. Nrkome ne mogu pomoci ni mama ni tata u profesijama, kao sto su gluma, pevanje, slikanje...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija