• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.12.2018

20:33

NOVOGODIŠNJI INTERVJU SA LJILJANOM ŠARAC! Njeni romani će vas "kupiti" na prvu, a RADOVAĆETE SE I U NARODNOJ GODINI!

Kultura

NOVOGODIŠNJI INTERVJU SA LJILJANOM ŠARAC! Njeni romani će vas "kupiti" na prvu, a RADOVAĆETE SE I U NARODNOJ GODINI!

Podeli vest

Praznici nam stižu, euforija se oseća u vazduhu, a još samo malo ostalo je do početka 2019. godine. Vreme je darivanja, a najbolji način da nekoga obradujete je da mu poklonite dobru knjigu

Knjige su najbolji pokloni, kao što već napomenusmo, a jedna od preporuka svakako jesu romani Ljiljane Šarac koji će vas "kupiti" na prvu.

"Opet sam te sanjao", "Zid tajni", "Starija"... samo su neki od naslova koji možete naći pod imenom ove autorke.

Profesorka srpskog jezika i književnosti otisnula se u književne vode, a kako kaže nikada ne odustaje i gura napred ka novom uspehu.

Foto: Informer

Prvo izdanje romana "Starija" izašlo je krajem prošle godine, a sada doživljava velike uspejhe i novo izdanje Kupilo je čitaoce.

- Nartiv romana ,,Starija’’ je drugačiji od onog u prethodna tri. Isprva sam se toga plašila, a onda je pobedila moja priroda. Kao Vodolija ja sam spremna na rizike i zaokrete, jer mi je i samoj potrebna promena, osveženje - rekla nam je Ljiljana.

Kako je rekla, radnja je malo drugačija nego u prethodnim romanima, ali i dalje je glavna tema ljubav.

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga mnogi posetioci posetili su baš štand na kom je kao gost bila Liljana Šarac.

Sajam knjiga bio je kruna ovogodišnjeg predstavljanja, nakon brojnih promocija u Beogradu, Smederevu, Mladenovcu, Aranđelovcu, Topoli, Barajevu, Vraniću... Tako je godina 2018. značila osamostaljivanje romana "Zid tajni" koji je stekao brojne čitaoce, i pobrao pozitivne kritike, i pružanje podrške i davanje vetra u jedra Starijoj koja je osvojila Mediteran ovog leta, a tokom ove zime ,,putuje'' po svetu. Kontakt sa čitateljkama na štandu Evro Booka bio je za mene velika radost i divno iskustvo. Činilo mi se da se sa tim izuzetnim damama odavno poznajem. Sa nekima sam i ostvarila kontakt zahvaljujući fejsbuku i instagramu, koji su divna prečica do pasioniranih čitalaca. Potpis na njihovom primerku bio je pečat i materjalni dokaz našeg druženja. Rastajale smo se nasmejane i povezane kao da smo sele i popile kafu i proćaskale. Zato su takva druženja dragocena i neprocenjiva. Preponosna sam bila kada su štand posetili učenici iz mog odeljenja. Oni su svedoci kako se njihovoj razrednoj snovi ostvaruju, i svake godine mi pružaju podršku, što je neprocenjivo iskustvo i za njih i za mene. Ja uvek imam publiku, odanu do koske - rekla je ona.

Prošle godine, u slično vreme radili smo intervju, a bili smo berićetni, pa su se mnog želje ispunile, a uspeh je doživeo i roman "Zida tajni".

Foto: Promo

- Do sada je 2018. bila darežljiva prema meni i mojoj porodici. "Zida tajni" je zaista odlično prošao, i čitaoci su veoma zadovoljni. Nadam se da će tako i da se nastavi - rekla nam je ona.

Najveća podrška su joj suprug i deca.

- Podrška je što mi ne remete koncentraciju, što veruju da je dobro to što radim, što me slušaju kada se razmahnem i počnem da ravijam teorije i da pričam o planovima.
A moj muž je najstroži kritičar, lektor, fotograf, vozač, nosač knjiga i podrška bez koje bih na prvoj prepreci odustala
- dodala je Ljiljana.

Foto: Informer

Pored porodice, Ljiljani su podrška i njeni đaci, pošto ona radi kao nastavnik u jednoj beogradskoj školi.

- Deca su čiste duše. Njihova energija je pravi eliksir! Oni svakoga dana slave život. Od njih učim kako treba gledati na svet oko nas! Uživam u svom poslu. Ne postoji ništa odgovornije, a ni lepše, od podučavanja tih mladih ljudi - rekla nam je ona.

Đaci vole da čitaju njea dela, a veliku podršku ima i od škole u kojoj radi.

- Direktor je odmah kupio komplete knjiga za školsku biblioteku, pa su knjige dostupne deci. Oni ih često čitaju i traže - zadovoljno se smeška Ljiljana i dodaje:

Vrteška se zavrtela. Sva četiri moja romana nalaze se u brojinim bibliotekama, a kada na kraju godine podvučem crtu, dođem do računice, da su prva tri izašla u 3 izdanja, a četvrti, tj. Starija u dva. To je preko 10 000 primeraka koji stižu u prave ruke. Nema boljeg PR-a od zadovoljnog čitaoca.

Pred kraj intervjua nam je otkrila da se uskoro sprema još jedno delo.

- U pripremi je još jedno delo, ali otom potom. Nadam se najboljem. Godinu za godinom, izdajem po jedan novi naslov. Za 2019. sam spremila jednu divnu, savremenu, strasnu i punu neočekivanih obrta, ljubavnu priču. Nežnosti i romantike nikad dosta! - iskrena je ona.

Kako sama kaže, ideje se roje kao u košnici.

Vidim kuda vodi put preda mnom, jer imam jasan cilj. Volim pisanje i druženje sa čitaocima. Ideje se roje kao u košnici, a divni med za dušu su priče koje se prepričavaju i preporučuju. Lepo bi bilo da budu prevedene i da imaju priliku da steknu širu publiku, no, to su sve domaći zadaci na kojima treba raditi. Kada se imaju želja, vera, entuzijazam, tada se brda pomeraju.
Umem često da kažem: Bože zdravlja, samo, jer za ostalo sam sigurna da nezaustavivo idem napred, rastući, učeći, igrajući se i verujući u ono što radim!

Foto: Promo

Mi smo joj poželeli srećnu Novu godinu, puno zdravlja, ljubavi i poslovnog uspeha, pa da se uskoro nađemo "oči u oči" kada novo delo izgleda svetlost dana, a evo šta je ona poželela svim ljudima u Srbiji.

- Kako starim, sve više učim da slavim život i svaki novi dan. Gledam tuđu i svoju decu kako rastu, i osećam zadovoljstvo i ponos! Svima želim puno zdravlja pre svega, puno ličnog uspeha, i imam poruku da nikada ne odustaju od svojih ciljeva. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija