• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

27.01.2019

23:30

GLUMICA ĆE UVEK PAMTITI SNIMANJE HIT SERIJE RTS: Simkin monolog sam posvetila tati!

Kultura

GLUMICA ĆE UVEK PAMTITI SNIMANJE HIT SERIJE RTS: Simkin monolog sam posvetila tati!

Podeli vest

Sloboda Mićalović kaže da je dirljivu scenu iz "Korena", kada se moli Bogu u svetinji, snimila misleći na svog oca Dragana, koji je preminuo u junu 2017. godine

Sloboda Mićalović kaže da je monolog iz serije "Koreni", kada se Simka Katić moli Bogu u manastiru, posvetila pokojnom ocu Draganu. Njen tata, pozorišni i televizijski glumac preminuo je u junu 2017. godine, a glumica i njene sestre teško su podnele njegov odlazak. 

Porodica ili karijera

Sloboda je objasnila da će trenutak kada se njena junakinja moli u svetinji ostaviti dubok trag u njenoj karijeri.

Uzvišeno

Ti kadrovi su najuzvišeniji momenat koji sam doživela u karijeri
Sloboda Mićalović

- Simkinu scenu u manastiru sam posvetila pokojnom ocu. To je osam minuta monologa i to je najuzvišeniji momenat u mojoj karijeri koji sam doživela. Želela sam to da ispričam na neki svoj način i na kraju kada sam videla reakciju publike, koju nikako ne možete da prevarite, bila sam zadovoljna - rekla je glumica za Televiziju Hram i dodala da je i sama u crkvi tražila odgovore za neke teške životne situacije:

- Kada je moj otac umro, pitala sam se zbog čega se to desilo jer je imao 67 godina, a to nisu godine za umiranje. Isto sam se pitala kada je otišao moj kum i kolega Nebojša Glogovac. Onda mi je jedan monah rekao: "Ne tražite odgovore, jer ih nećete dobiti."

Foto: Informer DN

Osim što je bila mnogo vezana za oca, Sloboda je od njega nasledila i ljubav prema glumi. Ona je objasnila da je njen pokojni otac nije odmah podržao kada je odlučila da postane dramska umetnica.

Dragan se proslavio u "Srećnim ljudima"

Foto: Informer DN

Dragan Mićalović je bio pozorišni i televizijski glumac, a gledaoci ga najviše pamte po ulozi ljubavnika Cane Fontane u seriji "Srećni ljudi". Sa najmlađom ćerkom Draganom zajedno je glumio u seriji "Sinđelići".

- Svaki slobodan trenutak sam provodila u pozorištu. Moj tata nikako nije želeo da se bavim glumom jer je znao da sam oduvek želela da imam porodicu i balans koji će me držati. Smatrao je da nije moguće uskladiti porodičan život i glumu jer je naporno biti glumica u Srbiji. Nije želeo da patim. S druge strane, i on i mama Milica su shvatili da ću najviše patiti ako me ne puste da upišem glumu. Sada, kada sam ja roditelj, divim im se na hrabrosti i poverenju koje su imali kada su mene sa 17 godina pustili da odem iz Leskovca za Beograd i da se snalazim. Volela bih da i ja jednoga dana imam tu njihovu hrabrost. Mislim da su ostali ponosni na mene do kraja - ispričala je Sloboda.

Pomera tlo pod nogama

8

minuta traje scena iz "Korena" u kojoj se moli Sloboda Mićalović

 

Glumica je istakla da je i ona sama ponosna što je ostvarila ulogu u "Korenima":

- Očekivala sam da će serija biti gledana, ali ne da će ovako prodrmati krv narodu. Čak ni meni nije bilo lako nakon čitanja romana Dobrice Ćosića. "Koreni" su mi pomerili tlo pod nogama. Odmah sam počela da mislim, ko sam, šta sam, odakle sam, čija sam i gde pripadam. Prvi put sam počela da razmišljam o tome da sam ja iz Leskovca, a zapravo sam tamo samo rođena, ali nemam nikog od predaka - zaključila je Sloboda. 

OVO SU GLUMAČKA POJAČANJA U NASTAVKU "KORENA"! Andrija Kuzmanović glumi Adama Katića, Mirka Vukašinovu naslednicu




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Magazin

Džet set

Srbija