• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs/Informer.rs

08.02.2019

12:11

(VIDEO) DAMIR HADANOVIĆ POZVAO NA 47. FEST: Publiku očekuje više od 500 filmskih projekcija!

Kultura

(VIDEO) DAMIR HADANOVIĆ POZVAO NA 47. FEST: Publiku očekuje više od 500 filmskih projekcija!

Podeli vest

Damir Handanović, direktor CEBEF-a, najavljujući FEST koji će se u Beogradu održati od 22. februara do 3. marta, rekao je da publiku očekuje više od 500 filmskih projekcija, među kojima je 125 premijernih ostvarenja

Handanović je za program 47. FEST-a, koji ide pod sloganom "Bez zaštite", rekao da je više nego izvrstan.

- Od 22. februara do 3. marta imamo međunarodni filmski festival FEST koji se održava u Beogradu i Novom Sadu. Ono što je ove godin novina, jeste da imamo u čak 13 dvorana više od 500 projekcija samo u gradu Beogradu, i tri imamo u Novom Sadu. Selektor FEST-a Jugoslav Pantelić izabrao je izvanredne filmove - rekao je Handanović za Pink.

Handanović je kao bitnu stvar istakao da se FEST vraća u dvoranu iz koje je potekao.

(FOTO) PORODICA MITROVIĆ NA HUMANITARNOM KONCERTU! Željko poručio: Jako je bitno da se okupljamo i pomažemo! Ponosan sam na Andreu!

- FEST se vraća u nekadašnju dvoranu Doma sindikata, danas Kombank dvoranu. Očekujemo sve naše sugrađane, a i one koji to nisu da posete Međunarodni filmski festival - rekao je direktor CEBEF-a.

Prema njegovim rečima, Emira Kusturice se vraća dokumentarnom filmu sa delom "El Pepe: Una vida suprema", i da je taj film bio prikazan bez konkurencije na festivalu u Veneciji.

Foto: pink.rs

- On je u tom filmu opisao bivšeg Urugvajskog predsednika Hosea Muhiku Pepea. To je jedan izvrstan film i pozivam građane da dođu i da pogledaju dokumenatarac Emira Kusturice - istakao je Handanović.

Handanović je dodao da za kupovinu kompleta karata za FEST daje se popust od 10 odsto, kao i da su cene karata pristupačene.

(FOTO) NAŠA LEPOTICA MEĐU VIP ZVANICAMA na najvećem humanitarnom događaju u Njujorku!

Direktor CEBEF-a je rekao da će 47. FEST biti posvećen reditelju Dušanu Makavejevu, koji nas je nedavno napustio, i da je za ovaj FEST uzet slogan „Bez zaštite“, što simbolizuje jedno od najpoznatijih Makavejevih filmova „Nevinost bez zaštite“. Makavejevu će na FEST-u biti posthumno dodeljena nagrada „Beogradski pobednik“ za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija