• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.03.2019

13:33

"BASTIJEN I BASTIJENA" PREMIJERNA OBNOVA INTERAKTIVNE OPERSKE PREDSTAVE ZA DECU! Izvodi se povodom svetskog dana pozorišta za decu i mlade

Kultura

"BASTIJEN I BASTIJENA" PREMIJERNA OBNOVA INTERAKTIVNE OPERSKE PREDSTAVE ZA DECU! Izvodi se povodom svetskog dana pozorišta za decu i mlade

Podeli vest

U sredu, 20. marta (12.00), na Sceni „Raša Plaović“ premijerno će biti obnovljena interaktivna operska predstava za decu „Bastijen i Bastijena“, pod dirigentskom upravom Stefana Zekića, u režiji Ane Grigorović, sa novim protagonistima i dramaturško-rediteljskim adaptacijama

Predstava će biti izvedena povodom Svetskog dana pozorišta za decu i mlade. U podeli su Mina Gligorić / Milica Lalošević (Bastijena), Siniša Radin / Slobodan Živković / Mihailo Otašević (Bastijen), Miloš Milojević / Strahinja Đokić (Kolas), Bojana Bambić (Kolina), Edit Makedonska / Vesna Jansens (Gospođa prva violina), Svetlana Dragićević / Uroš Jović (Gđa-Gdin druga violina), Aleksandar Popović / Mirko Crnojević (Gospodin viola), Siniša Jovanović / Jasmina Vrbanić (Gđa-Gdin violončelo), Duško Nenadović / Slavko Stanković (Gospodin oboa).  

Scenografiju je kreirala Jasna Saramandić, a kostime Katarina Grčić. "Bastijen i Bastijena" je interaktivna predstava za decu i kao jedno od prvih Mocartovih operskih dela idealna je za upoznavanje mlade pozorišne publike sa operom. 

Foto: Informer

 

Bastijen i Bastijena igraju ljubavne igre koje im smišlja Kolas, a da bi proverili svoju ljubav koriste
čak i društvene mreže koje ih podjednako zbližavaju i udaljavaju. U toj igri učestvuje i Kolina koja sa publikom posmatra predstavu i otkriva im tajne opere...

Adaptacija libreta radi približavanja zapleta deci i mladima, kao i ubacivanje edukativnih delova
kroz novi lik Koline imaju za cilj da na zanimljiv način upoznaju najmlađu publiku sa ovim
pozorišnim žanrom. 

Interakcija sa publikom odigravaće se kroz predstavu, ali i nakon nje, kroz razgovor sa autorima koji će moderirati članovi tima projekta „Mali pozorišni eksperti“, a koji će takođe edukovati mlade i pokušati da im približe ovaj žanr. 

Opera „Bastijen i Bastijena“ premijerno je izvedena 15. maja 2016. godine na Sceni „Raša Plaović“.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija