• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

02.04.2019

10:11

MILOMIR MARIĆ JE VITEZ OD ČARAPANIJE! Završen Međunarodni festivala humora i statire "Zlatna kaciga"

Kultura

MILOMIR MARIĆ JE VITEZ OD ČARAPANIJE! Završen Međunarodni festivala humora i statire "Zlatna kaciga"

Podeli vest

U Kruševačkom pozorištu u ponedeljak veče je tradicionalno, kao svakog 1. aprila, održano završno veče 27. Međunarodnog festivala humora i satire "Zlatna kaciga".

"Vitez od Čarapanije" je novinar Milomir Marić, a  nagradu mu je uručila gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović .

Nagrada za životno delo pripala je književniku Milovanu Vitezoviću.

Ovogodišnje konkursne teme bile su "Veze" za karikaturu i pisanu formu za odrasle i "Moda" za mlade do 18 godina. Žiri je ocenjivao radove 250 autora iz čak 47 zemalja.

- Zahvaljujući ovom festivalu Kruševac je svakog 1. aprila domaćin najboljim satiričarima, aforističarima, karikaturistima, pozorišnim a filmskim  stvaraocima- rekla je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović prilikom svečanog otvaranja završne večeri Festivala "Zlatna Kaciga".

Foto: R.B.

Nagradu "Rade Brka" za priču dobio je Đokica Miljković iz Novog Sada, a nagradu mu je uručila Bisa Savić, supruga osnivača Festivala Radeta Savića.

Najbolja pesma je "Moje žitije preko veze" Nikole Stojanovića iz Velike Kruševice kod Kruševca, a najuspešniji ovogodišnji aforističar je Dejan Ristić iz Kruševca.

Prva nagrada za karikaturu dodeljena je Šahroku Hejdariju iz Francuske, a Miladin Berić iz Banja Luke je laureat nagrađene priče "Preko reda".  

Konkursna tema narednog festivala je "Most" za odrasle, a "Ne znam" za mlade do 18 godina.

Festival organizuje Kulturni centar Kruševac, a pokrovitelj je Grad Kruševac.

 

                                                                                         

 

 

 

 

  

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17