• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.04.2019

12:28

VELIKI JUBILEJ U ZVEZDARA TEATRU! 150. izvođenje predstave "Voz"

Kultura

VELIKI JUBILEJ U ZVEZDARA TEATRU! 150. izvođenje predstave "Voz"

Podeli vest

Predstava "Voz" biće izvedena jubilarni 150. put u nedelju 7.aprila u Zvezdara teatru

Nastala po tekstu Kormaka Makartija u režiji i adaptaciji Voje Brajovića, predstava "Voz" je premijerno izvedena u oktobru 2015. godine.

Do sada je gostovala na brojnim scenama i festivalima u našoj zemlji i u inostranstvu, pa je tako predstavu pogledalo blizu 45 hiljada gledalaca. 
"Voz" je filozofska drama o dva junaka koji se susreću na železničkoj stanici. Na sceni su dva lika- Beli, koga tumači Voja Brajović je profesor, suicidalni ateista, koji je u večnom traganju za istinom spoznao svet i sve njegove najprljavije delove i Crni koga igra Sergej Trifunović, bivši zatvorenik, čovek koji je izgubio sve i ima samo veru u reč Božju i u čovekovo spasenje.

Foto: Matija Jovanović

Predstava pokreće mnoga pitanja i vodi gledaoce na put o kojem će dugo razmišljati, što potvrđuje i glumac Sergej Trifunović.

- Ovo nije pozorišna predstava. Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi, sudarati do kraja života, tog voza bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice, ne mogu znati - rekao je Trifunović.

Foto: Matija Jovanović

Glumac Voja Brajović otkriva zbog čega je odabrao baš ovaj komad za adaptaciju.
- Inspirisan delom Kormaka Makartija, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide. I naravno, pre svega, čovekoljublje, koje ima veliku moć da spreči propast civilizacije. Po mom mišljenju, najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč -rekao je Voja Brajović.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija