• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.04.2019

19:37

UŽIVANJE ZA NAJMLAĐE! Dečji pozorišni festival "ZajeČAR"

Kultura

UŽIVANJE ZA NAJMLAĐE! Dečji pozorišni festival "ZajeČAR"

Podeli vest

Međunarodni pozorišni festival za decu "ZajeČAR" biće održan jubilarni, deseti put od 18. do 23. aprila u Narodnom pozorištu Timočke krajine "Zoran Radmilović" u Zaječaru

Na festivalu će učestvovati osam pozorišta iz Srbije, Kine, Francuske, Bugarske i Hrvatske, a otvoriće ga dr Miodrag Maticki, književnik i predsednik Vukove zadužbine.

Prve festivalske večeri biće izvedena premijera predstave zaječarskog pozorišta "Mačak u čizmama" reditelja Spasoja Ž. Milovanovića. Slede nastupi ansambla Gradskog kazališta "Joza Ivakić" iz Vinkovaca sa predstavom "Crvenkapica" i Pozorišta lutaka Niš sa predstavom "Legenda o mesečevoj princezi". Publika će moći da pogleda i predstavu "Skriptograf" u izvođenju "Teatra de la Masju" iz Nice (Francuska). Glumci Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca nastupiće sa predstavom "Ko nema u vugla, gugla", a najmlađa publika može da pogleda i predstavu "Princeza na zrnu graška" Državnog lutkarskog teatra Vidin iz Bugarske.

Narodno pozorište Priština dolazi s predstavom "Uspavana lepotica", a festival će biti zatvorena nastupom Pozorišta iz provincije Henan u Kini. Mališane će kao i prethodne godine zabavljati klovn Panajot Canev iz Pan teatra u Sofiji, a posebna atrakcija biće Žena-skulptura i bacači vatre "Barbaronite duo", takođe iz Bugarske. U okviru festivala biće organizovani i brojni prateći programi. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija