• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

15.04.2019

08:20

(FOTO) SRPSKI "GALEB" JEDRI NAD RUSIJOM! Diplomska predstava Akademije umetnosti na festivalu u Jaroslavlju

Kultura

(FOTO) SRPSKI "GALEB" JEDRI NAD RUSIJOM! Diplomska predstava Akademije umetnosti na festivalu u Jaroslavlju

Podeli vest

Predstava, koja je već dobila nekoliko nagrada, i u kojoj igraju Marija Babić, Dimitrije Prodanović, Milena Božić, Gordana Đokić, Miloš Lazarov, Milan Krstić, Predrag Grujić, Vahid Džanković, ponovo će imati priliku da pokažu svoje majstorsko izvođenje jedne od najkompleksnijih drama u istoriji pozorišta

Diplomska predstava "Galeb", studenata IV godine glume Akademije umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Andreja Šepetkovskog i prof. Milana Neškovića, u režiji Milana Neškovića, gostovaće na 11. omladinskom festivalu "Pozorišna budućnost Rusije" koje se održava u Ruskom državnom dramskom pozorištu Volkov u Jaroslavlju.

Foto: akademijaumetnosti.edu.rs

Omladinski festival "Pozorišna budućnost Rusije" će se održati od 22. do 28. aprila.

Foto: akademijaumetnosti.edu.rs

Ova predstava poslednje nagrade je dobila u Minsku, Beolorusija, na tamošnjem festivalu "Teatralny koufar". Glumica Gordana Đokić je dobila nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu, Miloš Lazarov za najbolju mušku glavnu ulogu, reditelj Milan Nešković je dobio nagradu za najbolju režiju.

Foto: akademijaumetnosti.edu.rs

U Jaroslavlju je 1750. godine osnovano prvo profesionalno nacionalno pozorište koje je kasnije nazvano Volkov Teatar. Kasnije su tu počinjali svoje karijere vanserijski glumci koji su onda naknadno oduševljavali moskovska i sankpeterburška pozorišta. Zgrada u kojoj je danas smešteno pozorište izgrađena je 1911. godine.

Foto: akademijaumetnosti.edu.rs

Danas je Volkov teatar jedno od najboljih pozorišta u Rusiji, sa klasičnim i modernim repertoarom. Umetnički direktor pozorišta Jevgenij Marčeli je jedan od najprestižnijih savremenih ruskih reditelja.  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija