• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.04.2019

14:41

(FOTO) FILM "MRAK" INSPIRISAN KOSOVOM! Slavko Štimac rame uz rame sa danskom zvezdom!

Kultura

(FOTO) FILM "MRAK" INSPIRISAN KOSOVOM! Slavko Štimac rame uz rame sa danskom zvezdom!

Podeli vest

Krajem maja u okolini Vranja počinje snimanje psihološkog trilera “Mrak” (Darkling) scenariste i reditelja Dušana Milića. Film je inspirisan istinitom pričom o porodici koja, nakon ratnih sukoba devedesetih, ostaje na svom ognjištu na Kosovu i Metohiji: danju ih štiti KFOR, a kada padne noć, preživljavaju strašna mučenja

Drama se odvija u leto 2004. godine, nakon “martovskog pogroma” i prati sudbinu jedanaestogodišnje devojčice Milice koja živi u planinskim zabitima Kosova sa majkom i dedom iščekujući i dalje informaciju da li joj je otac, koji je nestao pre godinu dana, uopšte živ.

Svaku noć porodica je primorana da se povlači u zabarakadiranu kuću, prestravljena psihološkim pritiskom kojem su izloženi čim se smrkne.

Foto: Promo/film Mrak/Foto: Staša Bukumirović

Miona Ilov u ulozi Milice

Dok vojnici italijanskog KFOR-a oklopnim vozilima danju prevoze decu u školu smeštenu u portu pravoslavnog manastira a noću stoka nestaje iz dvorišta, sveštenik bodri malobrojno stanovništvo da ostane na svojim ognjištima… sve do trenutka kada spoznaju i sami da li je potmuli horor odjek ratnih vremena ili njihova uobrazilja.

(VIDEO) ČAROLIJA U BIOSKOPIMA! Pogledajte "Park čudesa"

Foto: Promo/film Mrak/Foto: Petra Kleis

Danica Ćurčić

Nakon filmova “Guča”, “Jagoda u supermarketu”, “Travelator” kao i serija “Folk” i “Sumnjva lica”, scenarista i reditelj Dušan Milić svoju biografiju obogatiće psihološokim trilerom “Mrak” koji se bavi  metaforom straha, ali skrivenom pozadinom svakodnevnih bezličnih vesti o životu srpskog stanovništva na Kosovu. Lična drama “malog čoveka” izazvana je velikim silama, toliko snažnim, da osećaj straha preti da preraste u “onostrano”.

 

PEVAČ POD STARE DANE ZAPLOVIO U GLUMAČKE VODE: Sin Viktor me je naterao da glumim

Foto: Promo/film Mrak/Foto: Emilija Gajić

Nikola Rakočević

U glavnim ulogama su Slavko Štimac (deda Milutin), danska zvezda srpskog porekla Danica Ćurčić (ćerka Vukica), Miona Ilov (Milica), Nikola Rakočević (sveštenik Dositej), Andrea Boska (italijanski vojnik Mauricio).

(FOTO) ĆALE TREĆI PUT! Francuski glumac i 30 godina mlađa manekenka dobili dete!

Foto: Promo/film Mrak/Foto: Staša Bukumirović

Scenarista i reditelj Dušan Milić

Direktor fotografije je Kiril Prodanov iz Bugarske, scenograf Milenko Jeremić iz Srbije, montažer Jorgos Mavrosparidis iz Grčke, montažer zvuka Kristian Ajdnes Andersen iz Danske, snimatelj zvuka Frančesko Morosini.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bugi

pre 4 godine

Slavko Simac koji je on glumac smesno jedino film Salas u malom Ritu nista vise

grof01

pre 4 godine

Hoće li biti film o Srebrenici,Korićanskim stijenama,Vozu sa kojeg su poskidani Bošnjaci od strane srba i pobijeni.....film o masakrima nad albancima koje je srbija hladnjačama prebacivala s mjesta na mjesto? Naravno da hoće...ali neće da glumi štimac,nego kao u filmu Krv i Med,o četničkoj opsadi sarajeva i četničkim zločinima,andjelina djoli ili neko od svjetskih holivudskih glumaca

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija