• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.05.2019

13:18

HIT! Festival internacionalnog studentskog teatra u Beogradu!

Kultura

HIT! Festival internacionalnog studentskog teatra u Beogradu!

Podeli vest

Četrnaesti po redu, FIST - Festival internacionalnog studentskog teatra biće održan na više lokacija u Beogradu od 10. do 17. maja 2019. godine

Pod temom "Samospoznaja" selekciju glavnog takmičarskog programa čini jedanaest studentskih predstava iz Evrope koje su nastale u okviru nastavnog programa pozorišnih akademija.

To su predstave "Gays in space" (VB), "I don't care" (Italija), "Home from above" (Nemačka), "The little forest" (Slovačka), "Escurial" (Rusija), "Power to the children" (Slovenija), "Ona je samo došla telefonirati" (Hrvatska), "Dijete od pijeska" (Hrvatska), "Antigona" (BiH), "Elektra" (Sarajevo, BiH) i "Shakespeare tribute band/Shakespeare party" (Novi Sad, Srbija).

Organizatori, studenti Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture FDU, u cilju jačanja regionalne studentske saradnje sproveli su i regionalni konkurs za dramski tekst koji će biti osnova za FIST produkciju, domaću studentsku predstavu koja će otvoriti festival.

Foto: Informer DN

Na konkurs su pristigla 24 teksta iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije, a za najbolji, pobednički tekst odabran je dramski tekst "Sol na rane", koji potpisuje autorka Tea Matanović. Predstavu je po ovom dramskom tekstu režirao Rastislav Ćopić, student pozorišne režije sa FDU, a premijera će biti izvedena na svečanom otvaranju FIST-a, 10. maja.

U okviru FIST festivala, i ove godine, od 12. do 14. maja u Pozorištu lutaka "Pinokio" biće održan dečji pozorišni festival FISTić.

Na Trgu Nikole Pašića će se tokom sedmodnevnog trajanja festivala održavati interaktivne radionice i predavanja iz oblasti dramskih umetnosti, kao i performansi. Predstave će se izvoditi u eminentnim beogradskim pozorištima i institucijama kulture, među kojima su Narodno pozorište, JDP, Zvezdara teatar, Atelje 212, Pozorište na Terazijama, SKC, Dom omladine Beograda, UK "Vuk Karadžić", CZKD...

Ulaz je besplatan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija