• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

13.05.2019

13:27

U ZAGRLJAJU KULENA I VINA! 20. Sremska kulenijada!

Kultura

U ZAGRLJAJU KULENA I VINA! 20. Sremska kulenijada!

Podeli vest

Već tradicionalno svake prve subote u junu mesecu Erdevik je domaćin velike Sremske kulenijade. U ovo prelepo selo podno Fruške gore 1. juna doći će svi oni koji umeju da prave kulen, ali i oni koji uživaju u njegovom ukusu

Organizatori najavljuju učešće najmanje 150 izlagača, od kojih će više od 50 odsto biti pravi majstori za pravljenje ove suhomesnate "poslastice", kako kulen od milošte zovu ljubitelji mesa, dok će ostali izložiti svoja najbolja vina, med, sireve, sitne kolače, čvarke... i sve što se inače uobičajeno nalazi na bogatim sremačkim trpezama.

 

SKRIVENI DRAGULJI NOĆI MUZEJA! Priče koje ne bi trebalo propustiti!

Foto: Promo/20. Sremska kulenijada

Žiri će ocenjivati koji je kulen najveštije pripremljen i ko su ovogodišnji velemajstori, pa će one najbolje i adekvatno nagraditi, dok će svi posetioci moći da uživaju u celodnevnom kulturno-umetničkom programu, narodnoj i pop muzici, vatrometu, ali i tamburaškim orkestrima pod šatrama i u kafanama. 

 

(VIDEO) KOREŠPODENCIJA - 50. izvođenje u Zvezdara teatru!

I ove godine biraće se najuređeniji štand, najveselija ekipa, najkreativniji dečji crtež... Organizatori obećavaju zabavu "kakvu samo Sremci umeju da naprave".

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija