• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo

26.05.2019

14:26

(FOTO) ZLATNA PALMA ZA JUŽNOKOREJSKI FILM! Nagrađena prva režiserka afričkog porekla u Kanu, Tarantino ide kući praznih ruku!

Kultura

(FOTO) ZLATNA PALMA ZA JUŽNOKOREJSKI FILM! Nagrađena prva režiserka afričkog porekla u Kanu, Tarantino ide kući praznih ruku!

Podeli vest

Film "Parazit" južnokorejskog reditelja Bong Džon-Hoa, osvojio je sinoć Zlatnu palmu, dok je nagrada Gran pri pripala je filmu "Atlantiks", francusko-senegalske rediteljke Mati Diop.

Mati Diop je i prva žena afričkog porekla koja se našla u takmičarskoj konkurenciju ostvarenja u Kanu, što je završilo trijumfalno.

Foto: Tanjug

Mati Diop prva režiserka afričkog porekla na kanskom festivalu

Nagrada za najboljeg glumca otišla je u ruke Antonija Banderasa za ulogu u filmu Pedra Almodovara "Bol i slava", dok je za najbolju glumicu proglašena Emili Bičem za ulogu u filmu "Mali Džo".

Foto: Tanjug

Bong Džon-Ho ovogodišnji dobitnik Zlatne palme

Belgijanci, braća Žan-Pjer i Luk Darden, osvojili su nagradu za najbolju režiju za ostvarenje "Mladi Ahmed".

Foto: Tanjug

Antonio Banderas

Svetska premijera dugo očekivanog filma ovog leta, po nekima i godine, "Bilo jednom... u Holivudu", održana je na najpoznatijem filmskom festivalu u Kanu. Svetski mediji su preneli da je nakon premijere ekipa filma dobila stojeće ovacije koje su trajale sedam minuta, ali to nije bilo dovoljno da film dobije nagradu - ni u jednoj kategoriji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija