• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

03.06.2019

14:02

KNJIGE U ŠAKE! Dani posvećeni evropskoj književnosti!

Kultura

KNJIGE U ŠAKE! Dani posvećeni evropskoj književnosti!

Podeli vest

Osmi po redu Beogradski festival evropske književnosti biće održan od 25. do 28. juna 2019. u Domu omladine Beograda. Čitaoce na ovoj manifestaciji očekuje uzbudljiva književna, filmska i likovna nedelja

Tokom četiri celovečernja multimedijalna književna programa publika će moći da prati šest čitanja poznatih svetskih i domaćih pisaca, ekskluzivnih gostiju festivala, četiri projekcije filmova u okviru retrospektive Književnost na filmu, panel o kritici u doba populizma i spektakla, izložbu crteža i karikatura.

Zamišljen kao nedelja vrhunske književnosti, 8. Beogradski festival evropske književnosti odvija se pod motom - "Najbolje od svega. Najbolje za sve".

NE PROPUSTITE! Beogradski letnji festival pod sloganom 'Doleti'!

Povodom 15 godina Foruma slovenskih kultura, posebno će biti predstavljena međunarodna edicija "100 slovenskih romana", o kojoj će govoriti pisci Jani Virk i Vlado Žabot i urednik edicije Gojko Božović. Ovo je otvoreni i multimedijalni događaj u kome se književnost predstavlja kroz različite forme: od knjige i javnih čitanja, preko razgovora pisaca s publikom, do izložbi, retrospektiva savremenih igranih ili dokumentarnih filmova poteklih iz književnosti, kao i video-prezentacija i drugih događaja.

Foto: Pixabay

Beogradski festival evropske književnosti održavaće se svakog dana od 19 i 20 sati, kada će biti upriličena čitanja poznatih domaćih i stranih pisaca, a od 21 sat je besplatna projekcija filma iz festivalskog programa "Književnost na filmu".

 

MLADI GLUMAC IMA KECA U RUKAVU: Voleo bih da igram geja ili frizera, a ne samo neke dripce!

Svi programi na festivalu, uključujući i projekcije filmova, besplatni su.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija