• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

30.07.2019

14:56

ROCK OPERA: Hitovi kultnih bendova QUEEN, DEEP PURPLE, EKV, BEATLES, TINE TARNER NA OTVARANJU BEER FESTA

Kultura

ROCK OPERA: Hitovi kultnih bendova QUEEN, DEEP PURPLE, EKV, BEATLES, TINE TARNER NA OTVARANJU BEER FESTA

Podeli vest

Ostalo je samo još dve nedelje do početka 17. izdanja Belgrade Beer Festa, koji će otvoriti jedinstveni muzički spektakl „Rock opera“. Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta i novosadskog Big benda, pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika, se temeljno priprema za ovaj koncert, jer će im to biti prvi nastup na otvorenom i pred tako brojnom publikom. Mnogobrojni članovi Rock Opere ne kriju veliko uzbudjenje što će sa tako velikom publikom razmeniti energiju na najlepši mogući način kroz muziku, izvodeći antologijske rok hitove, a veruju i da će publika na Ušću pevati sa njima.

Zato za sredu 14. avgust na Ušću pripremaju poseban repertoar na kome će se naći više od dvadeset dobro poznatih, neprolaznih rok numera, kao što su: We will rock you, Eye of the tigar, Smoke on the water, Par godina za nas, Bohemian rhapsody, Ljuljaj me nežno, Stairway to heaven, Simply the best, Proud Marry, Help, We are the champions i drugi hitovi, koje će izvoditi solisti hora Opere Srpskog narodnog pozorišta, ali i poznati umetnici, poput glumice Jelene Gavrilović. Dirigent Rock opere, Fedor Vrtačnik kaže da je Rock opera u potpunosti prilagođena novoj generaciji slušalaca i konzumenata dobre muzike i dodaje: „Koncept Rock opere je podjednako pristupačan za sve  generacije  koje prepoznaju istinski kvalitet koji daleko odstupa od već viđenih klišea, jeftinih i nametnutih standarda.“

Ovaj projekat nameće nove standarde izrade muzičkih aranžmana, interpretacije i samog muziciranja, posebno kada se izađe iz akustičnih sala. Producent Rock opere Predrag Cvetković kaže: „Rock opera će se konačno predstaviti pred publikom, koja nije „numerisana“ po sedištima, već će nesebično moći da prati energiju i uživa u jednom rock spektaklu, koji zvuči i izgleda kao svetski muzički koncerti. Ja  sam siguran da je nastup Rock opere na Beer festu samo početak naše saradnje sa festivalima širom Evrope, te da  će jedan ovakav projekat vrlo brzo zaintrigirati umetnike širom sveta sa kojima ćemo rado saradjivati.“

Za Rock operu, kao i za sve druge koncerte na Beer Festu, ove godine će po prvi put posetiocima biti omogućeno da program prate iz VIP zona u kojima će uz ALL YOU CAN DRINK VIP PASS biti omogućena neograničena konzumacija pića tokom cele večeri. Za pristup VIP zoni neophodno je prvo skinuti besplatnu mobilnu aplikaciju KeepApp, preko koje se aktivira VIP pass, očitavanjem jedinstvenog QR koda. Aplikacija KeepApp će od avgusta biti dostupna na Google Play i App Store-u, a promo cena VIP passa za Beer Fest će iznositi 2.000 dinara. Uživanje u VIP zonama će biti omogućeno i posetiocima Music Weeka i Noći muzike, koji se posle Beer Festa održavaju takođe na Ušću, a u okviru Cloud festivalske platforme.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija