• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik.rs

20.08.2019

12:53

(FOTO/VIDEO) JELENA TOMAŠEVIĆ FASCINIRALA ŠOJGUA! Ruski ministar oduševljeno aplaudirao srpskoj pesmi "Oro"

Kultura

(FOTO/VIDEO) JELENA TOMAŠEVIĆ FASCINIRALA ŠOJGUA! Ruski ministar oduševljeno aplaudirao srpskoj pesmi "Oro"

Podeli vest

Pop pevačica Jelena Tomašević bila je ovog vikenda specijalni gost na svečanoj ceremoniji zatvaranja 5. Međunarodnih vojnih igara, najvećeg i najbolje organizovanog vojno-sportskog takmičenja u svetu, na kome su učestvovali i pripadnici Vojske Srbije

Srpska pop pevačica je u Rusiju stigla na poziv ruskog Ministarstva odbrane, a svojim fantastičnim nastupom na velikoj sceni Parka Patriot, nedaleko od Moskve, oduševila je ministre, načelnike generalštabova i predstavnike vojnog vrha zemalja-učesnica Igara, kao i pripadnike Oružanih snaga iz 39 zemalja iz Evrope, Azije, Afrike, Centralne i Latinske Amerike.

Tomaševićeva je nastupila sa ansamblom pesama i igara Ruske armije „Aleksandrov“, a takođe je izvela i svoju pesmu „Oro“, sa kojom je 2008. godine na „Evroviziji“ u Beogradu zauzela visoko šesto mesto.

Iz prvog reda Jelenin nastup je pratio i ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, koji je pozdravio pevačicu srdačnim aplauzom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

? #oro #armygames2019 #Москва #Россия #jelenatomasevic #moscow #russia

A post shared by Jelena Tomasevic Bosiljcic (@jelenatomasevic_official) on Aug 18, 2019 at 10:46am PDT


 

 

Srpska pevačica se na ruskom jeziku zahvalila Šojguu na pozivu da učestvuje na zatvaranju Vojnih igara, kao i za mogućnost da nastupi sa poznatim ansamblom „Aleksandrov“, što je izmamilo osmeh na licu ruskog ministra.

Nastup srpske pop zvezde komentarisan je i nakon svečane ceremonije zatvaranja Igara, a ruski novinari joj predviđaju blistavu karijeru u Rusiji — „ukoliko to ona poželi“.

- Ne znam, to kod mene ne ide planski. Sve mi se stvari dešavaju iznenada, kao i ova saradnja sa ansamblom ’Aleksandrov‘. Niti sam ovo očekivala, niti sam mogla da pretpostavim da će se ovo desiti, tako da je vrlo moguće da ću u budućnosti češće sarađivati sa ruskim kolegama, a moja želja je, naravno, i sa horom ’Aleksandrov‘. Bilo bi zaista lepo da se to dogodi, a mislim da se paralelno može i u Srbiji i ovde napraviti karijera - rekla je Tomaševićeva za Sputnjik, ističući da je nastup na Međunarodnim vojnim igrama „nešto što svaki pevač može samo da poželi“.

Jeleni ovo nije prvi nastup na velikim scenama Rusije, ali je, možda, najznačajniji do sada. Pre deset godina pevala je u Kremlju sa Boaz i Sirušo pesmu „Tajm tu prej“ (Time to pray) snimljenu nakon njihovog upoznavanja na „Evrosongu“. Prošle godine je imala fantastičan nastup pred sto hiljada ljudi u Sevastopolju, na manifestaciji „Ruska mašta“. To je spektakularni bajk-šou, koji tradicionalno organizuje najveći ruski motociklistički klub „Noćni vukovi“, na čijem je čelu Aleksandar Zaldostanov — Hirurg, prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina.
 


 

 

Tomaševićevu vezuje za Rusiju i to što njen suprug, poznati srpski glumac Ivan Bosiljčić, već nekoliko godina uspešno gradi karijeru u ovoj zemlji, a trenutno boravi u Sankt Peterburgu, gde snima seriju „Kazanova u Rusiji“.

- Poslednji put sam bila u Moskvi pre deset godina i od tada se grad dosta promenio. Uživala sam i mnogo mi je drago što sam imala vremena da prošetam gradom. Dosta se izgradilo. Moskva i Sankt Peterburg imaju dosta sličnosti, iako je Sankt Peterburg više morski grad, zbog mnogo rečica, kanala i brodića. Ono što je u Rusiji ostavilo najjači utisak na mene je svakako njihova arhitektura i prostranstvo. Sve je prostrano i veliko — i ulice i zgrade i trgovi i hramovi i sve je velelepno. Naravno, utisak ostavlja i njihova istorija i književnost, kao i posvećenost religiji i svetinjama, ali i to koliko imaju poštovanja prema tome što su izgradili i kako umeju to lepo da čuvaju - kaže Jelena.
 

 

Tomaševićevu krajem avgusta i početkom septembra očekuju nastupi u Srbiji i Makedoniji, a na pitanje — da li su u planu i koncerti u Moskvi, ona kaže — da joj je to želja i da bi volela da se to ostvari.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija