• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.08.2019

23:45

POBRALA SIMPATIJE! "Besa" oduševila sarajevsku publiku!

Kultura

POBRALA SIMPATIJE! "Besa" oduševila sarajevsku publiku!

Podeli vest

Na 25. Sarajevo film festivalu, u okviru programa "Avant premiere gala", sinoć su prikazane prve dve epizode kriminalističke serije "Besa". Serija, koja je oduševila publiku u Sarajevu, nastala je u međunarodnoj koprodukciji "Adrenalin" i "Red planet pictures", a rađena je prema najvišim produkcijskim standardima. U seriji uloge ostvaruju čak 200 glumaca sa prostora bivše Jugoslavije, ali i Albanije, Velike Britanije i Francuske, a snimana je na atraktivnim lokacijama širom regiona

Festivalsku premijeru svojim prisustvom uveličali su Radivoje Raša Bukvić, glumac sa zavidnom međunarodnom karijerom, koji u ovoj seriji igra jednu od glavnih uloga, i Arben Bajraktaraj, kojeg će gledaoci "Bese" pratiti u ulozi Dardana, ali i ostali protagonisti serije, poput Grese Palaske, Mensura Safkija i Sebastijana Kavace.

Foto: Informer DN


"Besa" je okupila međunarodnu i regionalnu ekipu autora i glumaca, predvođenu poznatim britanskim scenaristom Tonijem Džordanom, rediteljem Dušanom Lazarevićem, scenaristom Mladenom Matičevićem i timom pisaca iz našeg regiona, a po originalnoj ideji Srđana Šapera.


- Projekat je bio izrazito kompleksan u svakom segmentu. Igor Stoimenov i ja radili smo kao producentski tim i ispratili svaku kreativnu odluku od mnogobrojnih verzija scenarija, preko kastinga, rešavanja svih problema do finalnih verzija u montaži. Imali smo ogromnu odgovornost tokom ovog dugotrajnog procesa, u kom smo sve vreme bili između engleskog tima i njihovih očekivanja i standarda, sa jedne strane, i naše ekipe i lokalnih uslovnosti i mogućnosti sa druge - rekla je Tea Korolija, producentkinja serije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija