• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

02.09.2019

23:00

STO PUTA SAM HTEO DA BATALIM GLUMU! Tihomir Stanić iskreno o profesiji i životu

Kultura

STO PUTA SAM HTEO DA BATALIM GLUMU! Tihomir Stanić iskreno o profesiji i životu

Podeli vest

Tihomir Stanić kaže da je želeo da na svoju bogatu karijeru stavi tačku jer više nije pronalazio smisao u radu

Tihomir Stanić otkriva da je mnogo puta do sada hteo da batali glumu. Poznati glumac, koji je preksinoć na Filmskim susretima u Nišu dobio nagradu Gran pri, kaže da se iznova vraćao svom poslu sve dok u njemu nije pronašao radost. Tika se čak u jednom trenutku stideo svoje profesije, ali je to sada sve iza njega.

Moje i tuđe uloge

- Stavio sam se u službu sopstvenog talenta, a bežao sam često. Hteo sam bezbroj puta da napustim ovaj posao, jer sam se stideo što sam glumac. Davao sam otkaze i vraćao se, jer više nisam video smisao. Posle svih ovih godina sada u poslu pronalazim radost, nemam više strah ni od neuspeha ni od uspeha, na isti način ih podnosim - kaže Tika za Informer i ističe da je sve u životu podredio glumi:

- Žena mi je dramaturg, deca su mi odrasla u pozorištu, nemam meni života van ove profesije. Živim punim plućima i imam jedan bogat život koji je podređen onome što radim. U jednom danu se vozim na jahti, privatnim avionom i gradskim autobusom.

Stanić objašnjava na koji način je prevazišao sujetu, koja krasi većinu njegovih kolega.
- Glumci često smatraju da su žrtve nepravde i da uvek neki drugi ljudi dobiju uloge koje bi oni bolje odigrali. Međutim, ja sam u jednom trenutku shvatio da su samo role koje sam odigrao bile moje, a da su sve ostale bile nečije druge. Sa tim saznanjem sam našao mir. Sada snimam svakog dana, ništa mi nije teško, sve mi je to radost - priča naš sagovornik.

Nagradu posvetio stanovnicima Rakite

Foto: Informer DN


Tika je preksinoć dobio priznanje za najbolje glumačko ostvarenje 54. Filmskih susreta u Nišu za ulogu alkoholičara Dagija u filmu "Delirijum tremens".
- Ovu nagradu posvećujem stanovnicima sela Rakita koji se bore protiv mini-hidroelektrana. Zbog njihove budućnosti, a u ime vaše i svoje dece, upućujem vam molbu i apel: sačuvajmo reke Stare planine - poručio je Stanić dok je preuzimao nagradu.

Tika kaže da mu je uloga alkoholičara Dagija u filmu "Delirijum tremens" pružila priliku da prikaže sebe bez ikakve maske.
- Ničega se ja u ovom filmu nisam stideo. Obično se svi trudimo da se predstavimo u što boljem svetlu, da istaknemo vrline. Ova uloga i poverenje koje sam imao od Markovića pružila mi je priliku da pokažem baš sve; i vrline i mane i lepotu i ružnoću i nesavršenost i to što sam debeo... ma ništa nisam krio. Nisam se trudio da budem ni bolji ni gori nego što jesam, to sam što jesam, pa šta bude - iskren je poznati glumac.

Svačija biografija

Stanić ističe da su i mnoge njegove kolege pronašle u najnovijem filmu Gorana Markovića.
- U jednom trenutku na snimanju u Vrnjačkoj Banji Goran Marković je rekao: "Pa, čoveče, sad shvatam, ovo je moja autobiografija." A, ja sam mu kazao: "Ne, ovo je moja autobiografija." Onda je neko od glumaca na setu doviknuo: "Ne, to je moja..." Imam utisak da i publika u filmu prepoznaje sebe ili nekog koga zna - zaključuje naš sagovornik.

OPROŠTAJ OD VELIKANA SLIKARSTVA! U sredu komemoracija i sahrana Vladimira Veličkovića!

Nataša slavila Caricu Teodoru

Foto: Informer DN


Nataša Ninković je u Nišu proslavila nagradu Carica Teodora za ulogu u filmu "Ajvar". Lepa glumica je iskoristila priliku da evocira uspomene na svog prijatelja i klasića Nebojšu Glogovca.
- Srećna sam zbog ove nagrade, ali večeras je posebna noć. Ovu nagradu posvećujem svom klasnom drugu rođenom na današnji dan pre 50 godina u Trebinju, Nebojši Glogovcu - rekla je Nataša drhtavim glasom.
Nagradu Car Konstantin za najbolju mušku ulogu dobio je Sergej Trifunović za ulogu Baneta u filmu "Ajvar". I on je, baš kao i Ninkovićeva, svoju nagradu posvetio Glogiju.
- Pola veka Glogovca nije malo - poručio je Trifunović. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Tajni plan Putina za Iran i Izrael! Ovo odlučio da uradi?! Oči celog sveta uprte u Rusiju: Ako je tačno, čeka nas još strašniji scenario!
NJIH CILJA

Tajni plan Putina za Iran i Izrael! Ovo odlučio da uradi?! Oči celog sveta uprte u Rusiju: Ako je tačno, čeka nas još strašniji scenario!

Oči sveta su trenutno uprte u situaciju na Bliskom istoku. Prvi put u istoriji Islamske Republike, Iran je u nedelju uveče direktno napao svog najvećeg neprijatelja Izrael. Prema Izraelu, ukupno je ispaljeno oko 300 projektila, ali su gotovo sve presreli izraelska vojska i njeni saveznici. Mnogi su odmah postavili pitanje kakva je uloga ruskog predsednika Vladimira Putina ovom sukobu.

16.04.2024

10:40

Magazin

Džet set

Srbija