• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/J.Ž.

22.09.2019

18:04

ŠARMANTNI GLUMAC VAN KALUPA! Ja još učim, moram stalno da se bacam u neizvesnost!

Kultura

ŠARMANTNI GLUMAC VAN KALUPA! Ja još učim, moram stalno da se bacam u neizvesnost!

Podeli vest

On je... Milan Marić, naš najpopularniji mladi glumac. "Zaradio" je brojne nagrade, a nedavno je dobio odlične kritike za uloge u predstavama "Lorencačo" i „Ko se boji Virdžinije Vulf"

Odmah posle završene Akademije dobio je stalni angažman u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, ali je glumačko iskustvo sticao još od tinejdžerskih dana. Milan Marić je kao profesionalni glumac "zaradio" brojne nagrade, a nedavno je dobio odlične kritike za uloge u predstavama "Lorencačo" i „Ko se boji Virdžinije Vulf", koja je rađena u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i pozorišta "Ulysses", čija je premijera bila letos na Brionima.

Prošle godine ruski film "Dovlatov" doneo mu je na filmskom festivalu u Berlinu nagradu "Evropska zvezda u usponu". Na Tviteru je svoje utiske sa dodele ove nagrade ovako sumirao: "Ne znam da li sam vam rekao da je, dok sam primao nagradu na sceni, u publici sedeo Kristijan Bejl i aplaudirao."
Milana Marića šira publika gledala je u serijama "Nemanjići", "Pet", "Žmurke"..., a glavna uloga u seriji "Državni službenik" učinila je da postane naš najpopularniji mladi glumac.

 

 

Milan Marić ima 29 godina, a na filmu, televiziji i u pozorištu sarađivao je sa našim najvećim glumačkim imenima. O tome koliko mladi glumci mogu da nauče od starijih kolega i kako izgleda to učenje, za Ljubav i zdravlje Milan Marić kaže:

- Naravno da gledate starije kolege dok rade, svako iskustvo u poslu znači, ali gluma se na kraju, ipak, odnosi na vas. Ne možete da kopirate. Gluma je stvar vašeg senzibiliteta, vašeg karaktera, vašeg emotivnog aparata, načina razmišljanja... Sve ostale „tehnikalije" možete da „kupite". Ali samo glumačko umeće morate da razvijete sami, a ne da pokušavate da imitirate drugog. To nije dobro. Negde ćete usput izgubiti sebe.

 

(FOTO) MARINA ABAMOVIĆ POSLE 44 GODINE U RODNOM BEOGRADU! Slavna umetnica otkriva zašto je spremala ispite na groblju, ko je živeo preko puta njenog stana i koje srpsko jelo voli da pravi...

 

A kakav je njegov senzibilitet? Kojim to ulogama on stremi?

- Ne znam, ja još učim o svom senzibilitetu, ja sam još mlad glumac koji mora da se baci u različite stvari. Ne sme glumac da ostane u jednom kalupu. Ako jednom nešto uspe, ne znači da treba da ponovi slično iskustvo, već mora da istražuje, da sebe stalno baca u neizvesnost, da se širi... E, sada, negde će uspeti, negde neće, ali sve je to iskustvo koje je važno.

 

 

A o tome zašto voli glumu Milan Marić je svojevremeno rekao:

- Još od osnovne škole privlačila me je mistika u toj umetnosti, nešto što ni danas ne mogu da opišem. Kada je pozorišna sala puna, svima nam radi adrenalin, ali postoji neka lepota u tome kada stanem na scenu dok je ona prazna. Ne mogu da dokučim odakle dolazi taj osećaj. Dok nisam još izabrao svoj pravac, dosta sam se bavio sportom. Trenirao sam fudbal, plivanje, odbojku. Međutim, povredio sam koleno i odustao sam. U srednjoj školi priključio sam se omladinskoj sekciji pozorišta „Dadov" i tu me je gluma već „kupila". Čak i kada tamo nisam imao nikakve obaveze, odlazio bih samo da sedim i upijam tu energiju.

 

 

Nagrada koju je dobio na "Berlinalu" trebalo bi Milanu Mariću da obezbedi baš takvo iskustvo i da ga baci u neizvesnost.

NELE KARAJLIĆ NAPISAO NASTAVAK "SOLUNSKE 28"! Stigao drugi deo trilogije o golgoti i voskrsenju

- Dešava se tu svašta... Sada je sve stvar neke moje procene šta je najpametnije za mene i moju karijeru - kaže Milan Marić. A u međuvremenu, dok ga budemo gledali u "Državnom službeniku" i dok čeka neke nove uloge, ovaj glumac veoma je aktivan i na društvenim mrežama.

 

 

- To je način da s vremena na vreme prikupite neko šire mišljenje o svemu što se dešava - kaže Marić. Na naše pitanje da li je to način da se bude „angažovan" kaže:

- Stvar je izbora da li želite da budete angažovani ili ne. Možete sebe lako da isključite iz svega. Mislim da ja to ne želim.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija