• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

10.10.2019

18:19

KINEZI ZABRANILI "SOUTH PARK"! Tvorci serije ih ISMEJALI u svom maniru! (VIDEO)

Kultura

KINEZI ZABRANILI "SOUTH PARK"! Tvorci serije ih ISMEJALI u svom maniru! (VIDEO)

Podeli vest

Kineska vlada je zabranila "South Park" nakon što je popularna TV serija, u epizodi emitiovanoj prošle sedmice, kritikovala njihovu politiku cenzure

Druga epizoda 23. sezone "South Parka", "Band in China", prikazuje dobro poznate likove koji oformljuju bend i postaju popularni u Kini, pa se bore sa sve strožim i kompleksnijim popisom zahteva komunističke države.

Foto: Printscreen You Tube

 

Epizoda je podigla mnogo prašine, a prema izveštaju "Hollywood Reporter"-a, kineski cenzori uklonili su sve epizode šoua sa svih platformi u zemlji. Vlada je blokirala i spominjanje "South Parka" na društvenim mrežama i u raspravama na forumima nakon emitovanja epizode 2. oktobra.

U spornoj epizodi se pojavio i Vini Pu koji je u Kini zabranjen još pre dve godine kad su počeli da ga porede s predsednikom Sijem Đinpingom.


U epizodi Sten, Džimi, Keni i Baters osnivaju heavy metal bend i nakon što se proslave u Kini, muče se da udovolje strogim pravilima koja im nameće kineska vlada.

OTKRILA JE NEŠTO POTPUNO NOVO ZA SEBE! Oduševiće vas kako je reagovala! (VIDEO)

- Svako ko bi izdao ideale da zaradi novac u Kini ne vredi pišljiva boba - kaže Sten u jednom trenutku.

U paralelnoj priči Stenov otac Rendi završi u radnom kampu u Kini nakon što je pokušao da započne posao s marihuanom. U kampu sreće i druge Diznijeve likove, uključujući Vinija Pua koji je tamo u užasnim uslovima iz političkih razloga.

SANJA OTKRILA UŽASNU ISTINU O TRUDNOJ KULIĆEVOJ: SOCIJALNO bi moralo da reaguje! Miljanin pokušaj da ISEČE VENE naišao na osude!

Otkako je "South Park" zabranjen, Met Stoun i Trej Parker izdali su "izvinjenje" na službenom kanalu "South Parka" u kojoj su se dodatno narugali Kinezima.  

 

- Više volimo novac od slobode i demokratije. Si uopšte ne izgleda kao Vini Pu - piše, između ostalog, u saopštenju.

Izjava se odnosila i na izvinjenje menadžera "Houston Rocketsa" Derila Moreja koji je tvitom pružio podršku Hong Kongu.

 

 

- Borite se za slobodu, stanite uz Hong Kong - napisao je uz fotografiju pre nego što je uklonio tvit.

NBA je kasnije izdala saopštenje sa izvinjenjem u kom su poručili da žale jer je Morej - duboko uvredio mnoge njihove prijatelje i obožavaoce u Kini -

POGLEDAJTE VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija