• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/J.Ž.

13.10.2019

18:59

RAŠA BUKVIĆ IZMEĐU PARIZA I BEOGRADA: Marija me je osvojila lepotom!

Kultura

RAŠA BUKVIĆ IZMEĐU PARIZA I BEOGRADA: Marija me je osvojila lepotom!

Podeli vest

Radivoje Raša Bukvić Živi na relaciji Pariz-Beograd, trudi se da ode do rodnog Sombora kad god može, a kada je u Beogradu, voli da šeta u društvu supruge Marije i sina Danila. I, vrlo je uverljiv u ulozi oca koji će na sve načine pokušati da sačuva porodicu u popularnoj seriji "Besa"

Bilo je dovoljno samo 30 sekundi u kadru sa čuvenom Endi Mekdauel u jednoj TV reklami, da naša javnost postane svesna koliko je glumac Radivoje Raša Bukvić postigao veliki uspeh u Francuskoj. Ovaj rođeni Somborac našao se pred kamerama u društvu poznatih francuskih glumaca, ali i svetskih zvezda poput Lijama Nisona i Brusa Vilisa. U Francuskoj je 2005. za ulogu u filmu "La Californie" bio nominovan za francusku nagradu Cezar. Ovih dana gledamo ga u seriji "Besa", koja je posle emitovanja na Superstar kanalu pokupila odlične kritike, a sada se prikazuje i na TV Prva.

Radivoje Raša Bukvić u braku je sa glumicom Marijom Bergam, zvezdom serije "Senke nad Balkanom" i imaju trogodišnjeg sina Danila. Rašin život na relaciji Francuska-Srbija, uz obaveze koje je Marija ovde ima, potom Rašin angažman po čitavom regionu zbog serije "Besa", bilo bi nemoguće uskladiti, priznaje nam ovaj glumac, da nema njegove tašte!

Serija "Besa" je za veliki deo publike nova, pa nam ispričajte šta je presudilo da se "vratite" u Srbiju i snimate je?
- Kvalitet scenarija i kompleksnost uloge bili su presudni. Nikada nisam imao u rukama tako detaljno osmišljen scenario na srpskom jeziku. Ni trenutka nisam posumnjao u odluku da prihvatim taj izazov.

Da li ste se zaista vratili u Srbiju ili još živite na relaciji Srbija-Francuska? Gde ste zapravo sada?
- Iako su supruga i dete u Beogradu, ja još uvek živim na relaciji Pariz-Beograd. Ponekada je umarajuće biti razapet, ali zasad moram tako.

SVE ŠTO NISTE ZNALI O TOPLICI... Piše se Toplička enciklopedija!

O čemu ste razmišljali dok ste čitali scenario za seriju "Besa"? Da li vam je bilo teško u koži Uroša Perića?
- Pitao sam se često da li sam ja kapacitet da izvedem ono što se tom čoveku dešava. Kada sam shvatio da se ovakav splet životnih okolnosti može dogoditi svakome, onda sam prestao da postavljam sebi pitanja i počeo da radim na ulozi. Bilo je nadahnjujuće i iscrpljujuće biti u Uroševim cipelama.

Družite se sa Rašom i Milošem

Tokom emitovanja treće epizode serije "Besa" na TV Prva, 14. oktobra u 22.00, na Fejsbuk i Instagram stranici serije "Besa" gledaoci će moći da gledaju epizodu zajedno sa glumcima Rašom Bukvićem i Milošem Timotijevićem, koji će se uživo uključiti na profile "Bese".
Njih dvojica će tokom epizode odgovarati na sva pitanja gledalaca u vezi sa pojedinim kadrovima serije, kao i o snimanju ove krimi-priče.

Mislite li da je moguće izaći živ iz klopke u koju je Uroš upao? Mi se već plašimo kraja serije...
- Mnogo je komplikovana i delikatna njegova sudbina. Svako jutro koje taj čovek dočeka ima sjaj i radost praznika. Uroš postaje borac i neće se predati pred silama mraka.

Da li je tačno da niste imali kaskadera za pojedine opasne scene?
- Sve što je pisalo u scenariju procenio sam da je u okviru onoga što fizički mogu da uradim, pa se odustalo od ideje da se angažuje kaskader.

Ekipa glumaca u "Besi" je velika i "šarenolika", učestvuju vaše kolege iz čitavog regiona. Opišite nam malo atmosferu sa snimanja, verovatno je bilo lepog druženja.
- Gotovo sve scene su bile toliko zahtevne da se od svih očekivala maksimalna angažovanost, a vremena je bilo malo. Osim nekoliko spontanih okupljanja ekipe i par žurki, atmosfera je bila radna i svima je to prijalo.

Serija je rađena po visokim standardima, kažu kritičari, šta vi mislite - hoće li naći put do publike na zapadu?
- S obzirom na to da verujem da smo svi iz ekipe uložili sve strpljenje, znanje i umeće u ovu seriju, smatram da bi bila kosmička nepravda da "Besa" ne nađe put do gledalaca šire od našeg regiona. Ja sam siguran da će kosmos biti blagonaklon i da će gledaoci Evrope, Azije i Amerike sa uzbuđenjem pratiti svaku epizodu.

Šta trenutno snimate? Gde ćemo vas još gledati, osim u "Senkama" kao francuskog diplomatu (zanimljivo je upravo to što igrate Francuza).
- Očekujem premijeru jednog francuskog filma zakazanu za decembar u Parizu. U pitanju je "Brzo sagorevanje" Vanje Perijani Vinja, priča je o dvoje deminera koje zatiče jedna nerešiva situacija zbog eksploziva koji je podmetnut ispod jednog auta. Osim toga, radimo na pilot epizodama jedne komedije, što me naročito veseli, a ona se snima pod radnim naslovom "Slučaj porodice Bošković". To je originalna priča dve mlade i talentovane srpske scenaristkinje Katarine Janković i Nine Džuver. Postoji još nekoliko projekata u pripremi.

(VIDEO) TV PINK POMERA GRANICE! Upravo počelo emitovanje serije "Preživeti Beograd"!

Igraćete i Nikolu Teslu u filmu "Luminous - Iz svetla". Kada će publika videti film?
- Pripremamo se da počnemo snimanje u toku sledeće godine sa ciljem da film izađe 2021. Mnogo uzbuđenja i nestrpljenja izaziva taj projekat, ali svi čuvamo živce i hladnokrvnost, naravno.

Kako biste opisali rad i život u Francuskoj?
- Ja sam imao tu sreću da mi se otvorilo tržište francuske kinematografije kada sam imao 27 godina. Od tada do danas sam učestvovao u preko dvadeset projekata i naučio mnogo o tome kako funkcioniše industrija filma u Evropi i Americi i šta se od mene kao glumca očekuje. Smatram to možda i najvećim znanjem koje sam do sada stekao.

Kako biste posavetovali nekog mlađeg kolegu koji želi da se oproba u Francuskoj?
- Mlad čovek pre svega mora posedovati glad za znanjem i želju za trajanjem u ovom poslu. Zatim mora da izađe iz zone komfora i da bude spreman na žrtvu posvećenja i upornosti. Na ovaj način se provocira i faktor sreće, koji nije ključan, ali pomaže.

Kako ste vi zapravo počeli tamo?
- Meni se posrećilo posle uloge Stefana u filmu "La Californie" 2005, kada sam bio nominovan za jednu nagradu francuske filmske akademije. Onda su usledili pozivi za druge projekte.

Šta vam je najviše nedostajalo iz Srbije?
- Najviše mi je nedostajala spontanost.

Šta u Beogradu volite da radite?
- Volim da hodam kroz Bajfordovu šumu ili pored Ušća sa prijateljima, a najviše da provodim vreme sa ženom i detetom.

OŽENIO JE SRPKINJU, A DOBIO TRI SRBINA ZA DŽABE! Branka Katić otvoreno o mužu i životu u Engleskoj

Da li stižete da odete u rodni Sombor? Koliko se vaš grad promenio? Da li vas vole vaši Somborci?
- Trudim se da odemo što češće. Volim Sombor. On je, na sreću, zadržao svoju autentičnost i patinu, koja ga je oduvek krasila. Somborci su pritom i pristojan svet.

Kako ćete proslaviti 40. rođendan, 20. novembra? Imate li osećaj da imate 40 godina ili...
- Nisam još o tome počeo da razmišljam, vrlo je moguće da ću organizovati neko druženje. Šteta što mnogi moji francuski prijatelji neće biti u mogućnosti da dođu. Nemam osećaj godina, ni opterećenja godinama, bar je za sada tako.

Kako ste vi i Marija uspeli da sinhronizujete obaveze i vaš privatni život? Kako ste se "sačuvali"?
- Imali smo sreće da za sada uspemo da uskladimo sve obaveze i život, a umnogome nam je često izlazila u susret Marijina majka, koja je uvek spasavala organizacione kolapse kad god bi do njih došlo. Bez nje bi zaista bilo teško, skoro nemoguće.

Čime vas je osvojila Marija? Nas neverovatnom lepotom i sjajnom transformacijom u mističnu i opasnu Maju iz "Senki nad Balkanom"...
- Mene lepotom i prirodnošću. Transformaciju sam kasnije i ja spoznao.

A kako ste vi nju osvojili? Otkrijte nam kako ste je zaprosili, možda nekoga inspirišete...
- Spontano i bez naročite pripreme. Nekoliko minuta pre nego što sam je zaprosio nisam znao da ću da je zaprosim. Kada sam shvatio da je ona prava, bio sam iskren prema sebi da tako nešto do tada nisam nikada pomislio. Zatim sam je pogledao i odlučio da budem iskren i prema njoj i bez zadrške je zaprosio.

Kako brinete o svom zdravlju? Da li ste stalni posetilac teretana ili imate neki drugi način da ostanete "fit"?
- Volim sport i trudim se da se zdravo hranim. Trenirao sam razne sportove, nekoliko godina sam se aktivno bavio aikidoom, išao u teretanu, ali ono što mi u poslednjih nekoliko godina pomaže da ostanem u formi su duge i brze šetnje kroz prirodu. Umem da pešačim između 10 i 15 kilometara u toku dana.

Da li ste gurman? Da li su vas Francuzi naučili da kuvate?
- Nisam fetišista svakog zalogaja, ali volim da jedem sporo i zdrave namirnice. U pravu ste, u Francuskoj mi se izoštrilo čulo ukusa i tamo sam upoznao razne kuhinje sveta. U poslednje vreme ne stižem da kuvam kao ranije, nažalost.

Kakav je osećaj bio upoznati Brusa Vilisa? Ili Lijama Nisona... Ko je na vas ostavio najveći utisak? Šta ste od njih naučili?
- Lep je osećaj. Osećam se počastvovano što sam imao prilike da sa njima radim. Od njih sam naučio šta se od glumca očekuje na setu, kako se odnosi prema kolegama glumcima, kako prema produkciji, ali isto tako kako se treba zaštititi od raznih nepredviđenih situacija.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija