• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

21.10.2019

13:07

8 DANA DŽEZ SVETKOVINE! Počinje 35. Beogradski džez festival!

Kultura

8 DANA DŽEZ SVETKOVINE! Počinje 35. Beogradski džez festival!

Podeli vest

Beogradski džez festival biće svečano otvoren 35. put sutra (22. oktobra) uveče (19 sati) u Velikoj sali Doma omladine Beograda uz dupli program...

U prvom delu večeri srpsko-internacionalni sastav Nikolov-Ivanović Undektet, sa Mažik Malikom, značajnim predstavnikom srednje džez generacije iz Francuske kao specijalnim gostom, izvešće posebno pripremljen program za ovu priliku. Potom nastupa velikan francuske scene Anri Teksje sa projektom "Sand woman". Jubilarno festivalsko izdanje odvija se pod sloganom "Džez svetkovina" (Jazz celebration), a koncerti će se, osim u DOB odvijati i u Kombank dvorani. Jubilarni festival ima i program posebne strukture, prilagođene posebnoj, slavljeničkoj prilici: umesto pet, trajaće osam dana, uz redovnih 6 dana programa, tu je i uvodni di-džej program i festivalski progam PLUS, sa skoro 30 koncerata i nizom pratećih događaja.

TIHOMIR STANIĆ UVEK DRUGAČIJI! Ne igram ja mnogo, već zapaženo!

Glavne zvezde festivala nastupiće u Kombank dvorani. Tamo ćemo imati priliku da vidimo neke od apsolutnih džez legendi: čarobnjaka bas gitare Stenlija Klarka sa bendom u kojem predstavlja briljantne mlade talente, Dajen Rivs, veliku džez divu i jednu od tri najvažnije pevačice današnjice. Poslednje festivalsko veče rezervisano je za muziku velikana koji su udarili temelje savremenim džez tendencijama - program će otvoriti "Mingus Big Band", sa izborom kompozicija nezaboravnog  Čarlsa Mingusa, a zatvoriti Čarls Lojd, živa ikona džeza. U Kombank dvorani nastupiće i neke od najintrigantnijih mladih grupa sa našeg kontinenta: "Flat Earth Society" iz Belgije i ruski "Ilugdin trio" sa pevačicom Tanjom Balakirskom.

Program u Domu omladine Beograda okupiće nikad više novih i po godinama mladih sastava iz celog sveta. Iz Nemačke dolazi neprikosnovena evropska pijanistička zvezda Mihael Volni sa svojim triom, ali i izuzetno talentovana postava bubnjara Maksa Andžejevskog. Stižu i nova velika vokalna zvezda iz SAD Džezmija Horn, Laila Biali, klavirska džez senzacija iz Kanade, i njen trio... Koncerte će održati i muzičari iz Izraela, Italije, Portugalije, Velike Britanije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Moralni sunovrat Evropske unije!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Moralni sunovrat Evropske unije!

EU se osramotila kao nikada do sada! Parlamentarna skupština Saveta Evrope (SE), usvojila je preporuku za prijem lažne države Kosovo u SE. Za je glasalo 131 od 171 prisutnog člana PS SE, 29 protiv, 11 uzdržano. EU je pogazila sve norme koje se tiču ljudskih prava, prvi put u istoriji Saveta Evrope, primajući entitet koji nije država, u kome se decenijama gaze sva ljudska prava 100.000 Srba.

16.04.2024

21:40

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država
Politika

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE, budući da je prvi put u istoriji, kako je istakao, preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

16.04.2024

20:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija