• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.10.2019

14:00

DVA LICA GLOBALIZACIJE - ISTINA I OBMANE! Nova knjiga Orhana Dragaša osvojila čitaoce na Sajmu

Kultura

DVA LICA GLOBALIZACIJE - ISTINA I OBMANE! Nova knjiga Orhana Dragaša osvojila čitaoce na Sajmu

Podeli vest

Na upravo završenom 64. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, najprodavanija knjiga u izdanju Albion Books-a bila je "Dva lica globalizacije - istina i obmane" Orhana Dragaša

 

Prijatelji Albion Books-a poklonili su najveću pažnju novoj knjizi, koja je izdata u junu ove godine, a već na Sajmu knjiga pojavila se u drugom, dopunjenom izdanju, obogaćenom predgovorom iz pera jednog od najuticajnijih ekonomista i antropologa današnjice Tamasa Davida-Bareta, profesora na Univerzitetu Oksford.

Knjiga "Dva lica globalizacije – istina i obmane" sveže je i detaljno istraživanje o stanju zdravlja
globalizacije danas, deceniju nakon svetske finansijske krize i odgovara na ključna pitanja modernih međunarodnih političkih i ekonomskih odnosa.

O novoj knjizi dr Orhana Dragaša, jedan od najuticajnijih svetskih ekonomskih autora i glavni ekonomski komentator The Fajnenšel tajmsa Martin Vulf rekao je da je "dobro istražena i razborita knjiga“, a ser Ajvor Roberts, dugogodišnji britanski diplomata i nekadašnji dekan Triniti koledža na Univerzitetu Oksford kaže da je njen "vredan zaključak da će globalizacija preživeti kao nezaustavljiva sila".

Pored Martina Volfa i Ajvora Robertsa, među recenzentima su neka od najvećih svetskih imena iz teorije i prakse ekonomije i međunarodnih odnosa – prof. Stiv Hanke, Daniel Laćale, Emre Alkin,
Džonatan Grant, Nil Duli...

Albion Books zabeležio je na 64. Sajmu knjiga u Beogradu ubedljivo najveću posetu još od svog
osnivanja zbog čega se zahvaljuje svojim čitaocima na vernosti, a novopridošlim poštovaocima
naših izdanja obećavamo još uzbudljivih i vrednih knjiga do narednog, 65. Međunarodnog sajma
knjiga.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 4 godine

Може ли неко да ми објасни разлику између: ГЛОБАЛИЗАЦИЈЕ И ФАШИЗМА....? Волео бих да знам...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija