• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

27.11.2019

18:57

INTERNACIONALNE ZVEZDE Ana Cigankova i Konstantin Alen u glavnim ulogama u baletskoj predstavi "Labudovo jezero"

Kultura

INTERNACIONALNE ZVEZDE Ana Cigankova i Konstantin Alen u glavnim ulogama u baletskoj predstavi "Labudovo jezero"

Podeli vest

Ulaznice su već u prodaji

Istaknuti umetnici, internacionalne baletske zvezde Ana Cigankova i Konstantin Alen nastupiće na sceni Centra Sava,17. decembra 2019. u glavnim ulogama u baletskoj predstavi Labudovo jezero, na muziku P.I. Čajkovskog u koreografiji Konstantina Kostjukova.

Primabalerina Ana Cigankova, dobro je poznata beogradskoj publici jer je sa velikim uspehom gostovala na našoj sceni nekoliko puta, a nastup sa Alenom biće prava poslastica za ljubitelje baleta. 

Inovativna koreografija Kostjukova i raskošni kostimi čuvenog Renata Balestre obećavaju glamurozni spektakl.

U predstavi učestvuje celokupni ansambl Baleta i Orkestar Narodnog pozorišta. Dirigent je Đorđe Pavlović.

Labudovo jezero, biser klasičnog baletskog repertoara predstavlja vanvremensko ostvarenje. Uvek inspirativno, ali i inovativno, Labudovo jezero je idealno za obrazovanje nove publike, ali mu se i poklonici baleta rado vraćaju.

Foto: Promo

ULAZNICE SU U PRODAJI

Možete ih naći na blagajnama Sava centra i Narodnog pozorišta u Beogradu.

Cene ulaznica iznose 2.000, 1.700,1.400 i 1.100 dinara.

Ana Cigankova je rođena u Novosibirsku, Rusija. 

Po završetku Baletske škole u Novosibirsku pozvana je u Boljšoj teatar gde je ubrzo promovisana u solistkinju. Pedagog joj je bila čuvena ruska balerina Raisa Stručkova. Godine 2004. odlazi u Budimpeštu gde postaje primabalerina u Nacionalnom baletu Mađarske. Tri godine kasnije, 2007, postaje primabalerina i Holandskog nacionalnog baleta (Dutch National Ballet). Ravnopravno nastupa u obe kompanije. Kao gošća, nastupala je u Bečkoj državnoj operi, Mađarskom nacionalnom baletu, Rimskoj operi, na Festivalu Nurejev sa Državnim baletom Tatarstana.

Konstantin Alen je rođen u Indijanopolisu, SAD.

Odrastao je na Havajima gde je pohađao i baletsku školu. Na njujorškom takmičenju Youth America Grand Prix, 2007. godine  osvojio je bronzanu medalju u juniorskoj kategoriji i postao stipendista Baletske akademije Kirov. Na istom takmičenju trijumfovao je 2008. godine. Od 2010. godine pohađa baletsku školu Džona Kranka i nastavlja sa uspesima na međunarodnim baletskim takmičenjima. Pridružio se Štutgart Baletu 2012, ubrzo postao solista, a u prvaka Baleta promovisan je 2014. Kao gostujući prvak, nastupao je u produkciji Don Kihot, u koreografiji A. Ratmanskog u Holandskom nacionalnom baletu, a od 2018. godine njihov je stalni član.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija